Aastavahetus möödus politsei jaoks töiselt

Enim väljakutseid sai politsei aastavahetusel seoses alkoholi liigtarbimisega. Peamiselt oli tegemist koduvägivalla juhtumitega, purjus peaga roolikeeramisega või abitusse seisundisse jäänud inimestega.

PPA operatiivjuhi Tago Trei sõnul möödusid suuremad avalikud üritused politseile rahulikult. Kuid kõik muu, mis jäi koduseinte vahele, rahuloluks põhjust ei anna.

„Uusaastaöö oli väga vägivallarohke. Enamike juhtumite puhul on ühiseks iseloommustavaks teguriks alkohol, mistõttu on olukord mingil hetkel muutunud selliseks, kus sõnadega enam erimeelsusi ei lahendata, appi võeti rusikad ja muu,“ rääkis Trei.

Kurvad näited selle kohta on täna varahommikust, kui esmalt teatati politseile, et Tapal asuvast korterist on leitud vägivallatundemärkidega 54-aastase mehe surnukeha. Sündmuskohal peeti kinni 58-aastane alkoholijoobes mees.

Ärev teade politseile tuli hommikul ka Tallinnas Rahumäe teelt, kust leiti 50-aastase naise surnukeha ja lõikehaavadega 37-aastane mees, kes toimetati raskes seisus haiglasse. Sündmuskohal peeti kahtlustavana kinni 40-aastane alkoholijoobes mees. Mis täpselt nende traagiliste kuritegudeni viis, selgitatakse kriminaalmenetluste käigus.

„Julgustan kõiki - kui kuuled naabrite juurest vägivallale viitavaid hääli, isegi kui kahtled, teata alati 112. Sinu kõne aitab vägivalla peatada,“ lisas operatiivjuht.

Aastavahetuse ööl oli Tartu linna avalikes kohtades kaks relvaga juhtumit, kus ühel juhul tüli käigus ähvardati teist isikut relvataolise esemega ning teise juhtumi puhul vehiti ning lasti sellega avalikus kohas. „Mõlema juhtumi puhul olid relvaomanikud alkoholijoobes ning tegemist oli stardipüstolitega, kuid mis nägid välja nagu päris relvad ja mis häirisid oluliselt teiste turvatunnet,“ selgitas Trei.

Ööpäeva jooksul on politsei tabanud vähemalt 23 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti ning tõenäoliselt see number tänaste puhumisreidide jooksul suureneb. „Küll aga soovin tänada kõiki, kes on teatanud politseile oma sõbrast või lähedasest, kes joogise peaga autorooli kippus. Teda takistades olete päästnud elu,“ sõnas Trei. Liikluse rahustamise kui ka suuremate kainuskontrollidega jätkavad politseinikud kindlasti nii täna kui ka homme.

Annika Maksimov
PPA pressiesindaja
5655771