Piirivalvurid pidasid kinni ebaseaduslikult piiri ületanud Venemaa kodaniku

Esmaspäeval, 26. septembri varahommikul pidasid piirivalvurid Narva-Jõesuus kinni Vene Föderatsiooni kodaniku, kes ületas ebaseaduslikult Eesti piiri Narva jõe suudmes. 38-aastane mees saadeti täna kell 14 tagasi Venemaale.

Piirivalvurid tegid kindlaks, et ebaseaduslik piiriületus toimus SUP-lauaga Narva jõe suudmes veidi peale kella 1 öösel, misjärel asuti koheselt juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitama ja inimest otsima. Piirkonda kaasati mitmeid lisapatrulle, koerapatrull ning piirati ümber maa-ala. Kella 4.30 paiku peeti 38-aastane mees kinni piiriületuse koha läheduses, ühe Narva-Jõesuu bussipeatuse juures. Mees toimetati menetlustoiminguteks Narva piiripunkti, kus talle koostati väärteomenetluse otsusega rahatrahv ja saadeti tagasi Venemaale.

Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juhi Eerik Purgeli sõnul on Eesti riigipiiri tugevdatult valvatud alates veebruarikuust ning täiendavate kontrollidega ka jätkatakse. „Selle juhtumi puhul oli tegemist ebaseadusliku piiriületusega, mis pandi toime naaberriigis välja kuulutatud mobilisatsiooni hirmus.“ Ta lisas, et hetkel ei ole migratsioonisurve kasvu märgata, kuid loomulikult ollakse selliseks arenguks valmis. „Jälgime olukorda pingsalt ning suuname piirile vajadusel lisajõude. Oleme sellisteks olukordadeks koos partneritega õppustel harjutanud ja teame, kuidas seda kiiresti korraldada.“

Liis Krigul
PPA pressiesindaja
58871946