Politsei tabas Tallinna sadamas sadu Soomes varastatud tööriistu

Politseinikud kontrollisid eile Tallinna sadamas kaht sõidukit, millest leiti sadu Soomes varastatud tööriistu. Sõidukitega liikunud viis Rumeenia kodanikku peeti kinni.

Politsei- ja Piirivalveameti kontaktametniku Soomes Janek Pedaski sõnul on Soomes viimaste kuude jooksul sagenenud vargused ehitusobjektidel. Soome politseilt laekunud info kohaselt võidakse varastatud tööriistu viia riigist välja.

„Kogutud info põhjal oli alust kontrollida eile kell 15.30 ajal laevaga Eestisse saabunud kaht sõidukit. Kahe sõidukiga liikus kokku viis Rumeenia kodanikku, kes olid teineteisele tuttavad. Ühest sõidukist tuli välja sadu tööriistu, mille kohta on teada, et need on Soomes varastatud,“ ütles Pedask.

Politsei pidas varem erinevates Euroopa riikides varavastaseid süütegusid toime pannud mehed kinni. Meeste ja tööriistadega tegeletakse edasi kahe riigi koostöös.

„Teeme meie põhjanaabritega tihedat koostööd nii siin- kui sealpool Soome lahte ning eilne juhtum on suurepärane näide toimivast rahvusvahelisest koostööst,“ rääkis politseikapten Pedask.

„Kuritegevus ei tunne tänapäeval piire ning riikidevaheline koostöö on oluline, et võtta kurjategijatelt ära karistamatuse tunne. Meil on tihe infovahetus riikidega üle maailma ning eriti sage suhtlus lähinaabritega. Eesti külje all kuritegusid toime pannud inimestel ei maksa arvata, et neil on siit varastatud kraamiga mugav läbipääs. Meie tagahoovis pätti teha ei maksa.“

Kristjan Lukk
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet
6123052 / +372 58727356