Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 83 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 29. Registreeriti 3 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 2 inimest. Tabati 14 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piirilt väljastati 15 sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
17. oktoobril teatati, et Maardu Kallasmaa tänaval lõi 36-aastane mees 35-aastast naist.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
17. oktoobril teatati, et Valga vallas lõi 50-aastane mees oma elukaaslast. Naine pöördus tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas mehe kinni. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
17. oktoobril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna tal puudus selleks seaduslik alus. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Ööl vastu 18. oktoobrit saabus Luhamaa piiripunkti Ukraina kodanik, kel puudus alus sisenemiseks Schengeni territooriumile. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
17. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval asuvas korteris tekitati füüsilisi vigastusi 39-aastasele naisele ja 46-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

17. oktoobril teatati politseile, et Narvas Joala tänaval tekitas 38-aastane mees füüsilisi vigastusi 38-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus
17. oktoobril teatati politseile, et ajavahemikul 14.-17. oktoobrini on Jõhvis Kaasiku tänavale pargitud veoautost varastatud diiselkütust. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa, selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
17. oktoobril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kuuel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kahel Moldova kodanikul ja neljal Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastame vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Looma julma kohtlemine
17. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et Hiiumaal leiti 16. oktoobril kinnistult kaks surnud lambatalle. Praeguseks kogutud tõendid viitavad, et loomi võidi väärkohelda. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
17. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et 16. oktoobri öösel lükkas seni tuvastamata naine Paides meelelahutusasustuse ees 52-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus
16. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ööl vastu 16. oktoobrit varastati Türi vallas ettevõtte territooriumilt kasepaberipuud. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 2000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Saaremaa

Arvutikelmus
17. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et 87-aastase mehe pangakontolt on tema teadmata võetud sularahaautomaadist mitmel korral välja sularaha. Tekitatud kahju on 3500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.