Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 65 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 39 varavastast kuritegu, sealhulgas 30 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 14.

Juhtus 1 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 1 inimene. Juhtimiselt kõrvaldati 5 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 75 Ukraina kodanikku, kellest 28 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
18. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Kesk-Ameerika tänaval korteris ründas 22-aastane naine oma 24-aastast elukaaslast. Mõlemad osapooled toimetati haiglasse kontrolli.

Vargus
18. jaanuaril teatati, et Mustamäel Aiandi tänaval garaažist varastati kaks komplekti rehve koos velgedega. Kahju kokku 1700 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kelmus
Politseile laekus teade, et 14. jaanuaril sattus kelmide ohvriks Kanepi vallas elav mees, kes püüdis ettevõtte kontoga logida sisse netipanka. Ta sisestas oma koodid, kuid lehele ta sisse ei pääsenud. Hiljem avastas mees, et oli koodid sisestanud panga libalehele ning ettevõte kontolt oli seejärel kadunud 7500 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
Ööl vastu 19. jaanuari puhkes Tartus Jaama tänava korteris elukaaslaste vahel tüli, mille käigus 42-aastane mees lõi oma naist. Naine meedikute abi ei vajanud. Mees lahkus teadmata suunas enne politseinike saabumist. Perevägivallajuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
18. jaanuaril tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kahel Venemaa kodanikul, kel puudus seaduslik alus Schengeni territooriumile sisenemiseks. Neile väljastati sisenemiskeeldu ning nad saadeti tagasi.

18. jaanuari õhtul teatas kohalik elanik, et tema ukse taha Võrumaal Setomaa vallas saabus jalgrattaga võõras mees, kes küsis öömaja. Kuivõrd elanikud võõrast ei tundnud, nad talle öömaja ei andnud ning andsid kahtlasest inimesest hoopis teada piirivalvuritele. Infole reageerinud piirivalvepatrull tabas jalgratturi Värska-Ulitina maanteel liikumas. Ta peatati kontrolliks ning täpsemate asjaolude selgitamisel ilmnes, et tegu oli Tadžikistani kodanikuga, kes esialgse info kohaselt oli riiki saabunud ajutist kontrolljoont ebaseaduslikult ületades. Mees peeti kinni ning toimetati menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Ähvardamine
18. jaanuaril ähvardas 37-aastane mees ametiülesandeid täitvat patrullpolitseinikku. Politsei pidas mehe kinni.

Piiriturvalisus
18. jaanuaril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Naisele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

18. jaanuaril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kuuel Ukraina, kahel Moldova ning ühel Usbekistani, Venemaa, Peruu ja Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.