Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäevas registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 81 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 45 varavastast kuritegu, sh 27 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 26. Ööpäeva jooksul juhtus seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga kaheksa inimest. Liikluses tabati kuus alkoholijoobes sõidukijuhti, narkojoobes juhte üks.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu, tuvastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR
Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
25. augustil teatati, et 29-aastane mees lõi Kristiines Seebi tänaval oma elukaaslast, 32-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Juhtunu juures viibisid alaealised lapsed.

25. augustil alustati menetlust selles, et 30-aastane mees lõi 16. augustil Lasnamäel Võidujooksu tänaval endale tuttavat 19-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

Vargused
25. augustil alustati menetlust selles, et Pirital Supluse puiesteel varastati augusti jooksul trepikojast lukustatud jalgratas Fatbike Cube väärtusega 1500 eurot.

25. augustil alustati menetlust selles, et Lasnamäel Pae tänaval varastati korterist 3300 eurot.

25. augustil alustati menetlust selles, et 34-aastane mees üritas Lasnamäel P. Pinna tänaval varastada jalgratast Scott väärtusega 3000 eurot.

24. augustil alustati menetlust selles, et Kristiines Madara tänaval varastati majutuskohast seljakott erinevate esemetega. Kogukahju on 2500 eurot.

Harjumaa

Vargus
25. augustil alustati menetlust selles, et Rae vallas Peetri alevikus varastati sõidukist parkimiskaamera väärtusega üle 400 euro.

Looma julm kohtlemine
25. augustil alustati menetlust selles, et eelmisel nädalal tapeti Kuusalu vallas Kõnnu külas lammas.

Piiriturvalisus
25. augustil koostati lahkumisettekirjutus ja sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile kolmeks aastaks 1997. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult 14 päeva ja üritas poes tasuta teisele isikule kuuluva pangakaardiga.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargus
Politseile teatati, et 25. augustil varastati Jõhvis Pargi tänavalt aia lõhkumise teel kaks gaasiballooni. Esialgne kahju on 250 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju suuruse selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Kelmus
Politseile teatati, et 25.augustil helistas end pangatöötajana tutvustanud naisterahvas Kiviõlis elavale naisele, et teatada tema pangakontol toimuvatest kahtlastest tehingutest. Helistaja palus naisel sisestada enda Smart-ID PIN-koodid, mida teataja ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on kantud võõrale kontole 5300 eurot.

Piiriturvalisus

25. augustil avastasid piirivalvurid, et üks piiriveekogule registreerunud paat ei ole õhtuks jõelt tagasitulekust teada andnud. Piirivalvurid võtsid mehega ühendust, kes tunnistas, et oli unustanud ennast veekogult tagasi registreerida. Mehele tehti suuline hoiatus.

25. augustil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Isikule määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

25. augustil koostati Narva-1 piiripunktis 13 riiki sisenemiskeeldu. Neist viis koostati Ukraina kodanikele, kaheksa Venemaa Föderatsiooni kodanikele ja üks Kirgiisi kodanikule. Isikute reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged, puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ja nad lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus
Politseile teatati, et 21. augustil varastati Tartus Emajõe ääres varastati rahakott koos dokumentidega ning Samsungi mobiiltelefon. Kahju on 400 eurot.

Piiriturvalisus
25. augustil kella 06.20 ajal peeti Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Kirgiisi Vabariigi kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 58 kalendripäeva seadusliku aluseta. Isikut karistati rahatrahviga, talle kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja lubati riigist lahkuda.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
25. augustil sai politsei teate, et Pärnus Laial tänaval asuvas poes jättis 42-aastane naine toiduainete eest tasumata. Naine on vargusi toime pannud ka varem. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Vargus
25. augustil sai politsei teate, et Kohilas Lõuna tänaval asuvast poest varastas seni tuvastamata mees alkohoolseid jooke. Tekitatud kahju on ligi 360 eurot.

Liis Krigul
PPA pressiesindaja
58871946