Politseis registreeritud sündmused

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 104 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 42 varavastast kuritegu, sealhulgas 26 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 121. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 10 inimest. Tabati 41 alkoholijoobes ja viis narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu ja riigist saadeti välja viis inimest. Tuvastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist, kaks ebaseaduslikku piiriületust ja üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
21. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval korteris ründas 30-aastane mees oma elukaaslast, 29-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval korteris ründas 23-aastane mees oma elukaaslast, 22-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris ründas 38-aastane mees oma 35-aastast naist. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval parklas tekkis kaklus kahe grupi vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. jaanuaril teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris lõi 56-aastane mees oma elukaaslast, 48-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. jaanuaril teatati, et Nõmmel Astri tänaval majas lõi 39-aastane mees oma elukaaslast, 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. jaanuaril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel korteris kaklesid kaks meest, mõlemad alkoholijoobes.

Vargused
21. jaanuaril teatati, et Mustamäel Kadaka teelt on pooleliolevatest korteritest varastatud mööblit ja tehnikat. Kahju kuni 4000 eurot.

22. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Kaupmehe tänaval asuvast kohvikust on varastatud tehnikat ja sularaha. Kahju 971 eurot.

Kelmus
20. jaanuaril teatati, et Lasnamäel elavale 64-aastasele naisele helistas tundmatu naine, kes esitles end politseinikuna ja ütles, et petturid üritasid naise kontole laenu võtta. Pakuti võimalust muuta konto turvalisemaks, mille jaoks küisti kasutajatunnust ja Smart-ID kinnitust. Naine andiski andmed ja kinnitas tehingud, pärast seda avastas, et tema kontolt on kadunud 1000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
21. jaanuaril teatati, et Maardus ründas 42-aastane mees 44-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. jaanuaril teatati, et Viimis vallas toimus kaklus 39-aastase mehe ja 49-aastase joobes naise vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. jaanuaril teatati, et Haabneeme alevikus ründas 57-aastane mees talle tuttavat 31-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

22. jaanuaril teatati, et Peetri alevikus ründas 27-aastane mees talle tuttavat 29-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. jaanuaril teatati, et Maardus lõi 50-aastane naine noaga oma endist abikaasat, 41-aastast meest. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi toimetas mehe haiglasse ja politseinikud pidasid naise kinni.

23. jaanuaril teatati, et Paldiskis lõi 43-aastane mees korduvalt 41-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi andis naisele esmaabi, politseinikud pidasid mehe kinni.

23. jaanuaril teatati, et Viimsi alevikus lõi seni tuvastamata noorem mees 76-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus
21. jaanuaril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1993. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodaniku suhtes, kelle viisa kehtis kuni 22.12.2021. Seega viibis mees Eestis 30 päeva seadusliku aluseta. Mehele määrati rahatrahv summas 300 eurot ja koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul. Kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

22. jaanuaril koostati Põhja prefektuuris lahkumisettekirjutus 38-aastasele Gruusia kodanikule (mehele), kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 222 päeva seadusliku aluseta. Määrati rahatrahv ning kehtestati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

23. jaanuaril kella ajal tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Ukraina kodanikul, kellel puudusid piisavad elatusvahendid ja asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mees toimetati kinnipidamiskeskusesse, kuni tagasilennu võimaluseni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Kelmused
Politseile laekus viimase nädala jooksul info, et neli erinevat ettevõtjat ostsid ühelt ja samalt müüjalt kasutatud videokaarte. Kulleriga kohale saadetud pakist leidsid ostjad aga soovitud toote asemel kilesse pakendatud liivakotid. Kelmusjuhtumi täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused
14. jaanuaril varastati Tartus Riia tänava kauplusest tööriistu. Kauplusele tekitatud kahju on 1029 eurot.

15. jaanuaril varastati Tartus Kalda tee kauplusest kaks iPhone nutitelefoni ja ühed kõrvaklapid. Kahju on 2134 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
Ööl vastu 22. jaanuari sai politsei väljakutse Valga valda, kus olid omavahel tülli läinud kaks eakat. Rüseluse käigus sai viga 85-aastane naine, kellele meedikud esmaabi andsid. Politsei pidas 83-aastase mehe kinni.

Viljandimaa

Asja rikkumine ja hävitamine
23. jaanuari varahommikul sai häirekeskus teate, et Põhja-Sakala vallas põleb heinaküün. Päästjad kustutasid tulekahju. Kuriteos kahtlustatavana pidas politsei kinni 18-aastase noormehe. Tulekahju üksikasju ning tekkepõhjuseid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus
Politsei sai teate, et ajavahemikul 21.- 22. jaanuar varastati Viru-Nigula vallas Aseri Alevikus Kordoni tänaval pargitud sõiduautolt Peugot 807 esituled ning auto salongist videoregistraator, sularaha ja dokumendid. Esialgne kahju on 1200 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
Politsei sai teate, et 21. jaanuaril tekitas 47-aastane mees Narvas Rakvere tänava ühiselamus oma elukaaslasele füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 22. jaanuaril lõi 36-aastane mees Narva-Jõesuus Koidula tänava hotellis 27-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 22. jaanuaril tekitas seni tuvastamata mees Sillamäel Kesk tänaval 36-aastasele mehele füüsilist valu. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politseile teatati, et 22. jaanuaril lõi 21-aastane mees Narvas Kangelaste prospekti tänaval oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politsei sai teate, et 21. jaanuaril lõid seni tuvastamata mehed Kiviõlis kortermaja trepikojas 37-aastast meest. Meedikud toimetasid kannatanu haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et 21. jaanuaril lõi 32-aastane mees Kohtla-Järvel Järve küla kortermaja trepikojas oma naabrit. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Omastamine
Politsei sai teate, et 21. jaanuaril omastati Narva polikliinikus mobiiltelefon Samsung Note. Kahju on 800 eurot.

Piiriturvalisus
21. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1994. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus teda Eestisse lubada. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

21. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus teda Eestisse lubada. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

22. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1995. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus teda Eestisse lubada. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

23. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1984. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

23. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1992. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

23. jaanuaril Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1961. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanikku, kes rikkus eneseisolatsiooni nõudeid. Mees suunati tagasi Eesti Vabariiki eneseisolatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehalised väärkohtlemised
24. jaanuaril teatati, et Türi vallas lõi 58-aastane mees korteris enda elukaaslast, 45-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.
23. jaanuaril sai politsei teate, et Järva vallas lõi 35-aastane mees elumajas enda elukaaslast, 35-aastast naist, kes sai viga.

Pärnumaa

Vargused
23. jaanuaril teatati, et Lääneranna alevikus siseneti täpselt tuvastamata ajal elumajja, kust varastati tööriistu ja riideid. Täpne kahju on selgitamisel.

22. jaanuaril sai politsei teate, et Tori vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal suvilasse, kust varastati tööriistu. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 480 eurot.

21. jaanuaril teatati, et Tori vallas siseneti ajavahemikus 20. jaanuari õhtu kuni 21. jaanuari varahommik ettevõtte territooriumile, kust varastati autodest kütust ning lõhuti ühe auto kütusepaak. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 1008 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.