Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 83 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 53 varavastast kuritegu, sealhulgas 35 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 18.

Juhtimiselt kõrvaldati 10 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 90 Ukraina kodanikku, kellest 50 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kelmused
22. märtsil teatati, et Haabestis elavale 23-aastasele mehele helistas ennast Rahandusministeeriumi töötajana tutvustav mees, kes väitis, et pangatöötajad on kasutanud ära kannatanu andmeid ja võtnud laenu teistest asutustest. Mehele öeldi, et pettuse lõpetamiseks on vaja vahetada tema kontonumber ja kanda raha ühelt kontolt teisele. Mees kinnitaski kõik tegevused Smart-ID PIN-koodidega. Hiljem avastast ta, et tema kontolt on kadunud 3121 eurot.

22. märtsil alustati menetlust juhtumis, kus Haaberstis elavale 43-aastasele naisele helistati väidetavalt politseist ja tevaitati kahtlastest tehingutest pangakontol. Asjaolude kontrollimiseks küsiti avaldaja isikukoodi ja internetipanga kasutajatunnust, samuti pidi naine kinnitama tegevused oma Smart-ID PIN-koodidega. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on edasi kantud 2060 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
22. märtsil teatati, et Lääne-Harju vallas ründas 26-aastane mees oma endist elukaaslast. Politsei saabudes oli mees sündmuskohalt lahkunud.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Valeraha teade
Politseisse pöördus valuutavahetuspunkti teller, kes tõi jaoskonda võltsimistunnustega 100-dollarilise rahatähe, mille oli ettevõte ühelt kliendilt saanud. Politsei saatis rahatähe ekspertiisi ning juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus
21. märtsil avastati, et Kambja vallas Tõrvani alevikus on varastatud jalgratas Scott. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
22. märtsil teatati politseile, et Sompas lõi 62-aastane mees 58-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
22. märtsil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Usbekistani kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

22. märtsil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine viiel Venemaa ja Moldova ning ühel Montenegro kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Arvutikelmus
22. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 16.-17. märtsi vahel kasutati 48-aastase Saarde valla elaniku elektroonilist identiteeti ning võeti inimese teadmata tema nimel laenufirmadest laenu. Kelmusega tekitatud rahaline kahju on 7400 eurot.

Kelmus
22. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 14. märtsil ostis 34-aastane Pärnu mees Facebook Marketplace’i keskkonnas mobiiltelefoni iPhone ja kandis ostu eest müüjale üle 450 eurot. Müüja lubas telefoni saata pakiautomaati, kuid ei teinud seda ega tagastanud ostjale ka raha.

Raplamaa

Vargus
22. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 20. märtsil võttis seni kindlaks tegemata mees Kohila vallas tanklas kanistritesse mootorikütust ja lahkus teenindusjaamast kütuse eest tasumata. Vargusega tekitatud kahju on üle 300 euro.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.