Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 78 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 44 varavastast kuritegu, sealhulgas 32 vargust ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Lähisuhtevägivalla teateid oli 29.

Üle piiri tuli Eestisse 62 Ukraina kodanikku, kellest 44 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR
Möödunud ööpäeva jooksul Põhja prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Arvutikelmus
Politsei poole pöördus mees, kelle sõnul on alates suvest tema pangakontolt loata raha välja võetud. Juhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
6. detsembril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus selleks alus. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. detsembril avastasid Luhamaa piiripunkti piirivalvurid, et sinna saabunud Saksa numbrimärgiga Porsche tehasetähis on manipuleerimistunnustega. Masin paigutati täiendavaks ekspertiisiks tolliplatsile, võti ja dokumendid võeti hoiule. Juht ise lahkus Läti Vabariigi suunas.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargus
6. detsembril teatati politseile, et Jõhvis Narva maanteel asuvast kauplusest varastati 54 euro väärtuses kaupa. Turvatöötaja pidas 42-aastase mehe kinni ning andis politseile üle. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
6. detsembril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Moldova kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

6. detsembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Moldova, Venemaa ja Kirgiisi kodanikul ning ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
6. detsembril kella 19.20 paiku sai politsei teate, et Pärnus lõi 34-aastane mees korteris oma tuttavat, 22-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Raplamaa

Kelmus
6. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 2. detsembril soovis 29-aastane Rapla valla mees osta internetist arvuti videokaarti. Mees tegi videokaardi müüjale rahaülekande, kuid kaupa ta ei saanud ega ole talle ka raha tagastatud. Tekitatud rahaline kahju on 553 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.