Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 64 kuriteoteadet. Nende hulgas oli 29 varavastast kuritegu, sealhulgas 19 vargust.

Juhtimiselt kõrvaldati kaks joobekahtlusega sõidukijuhti.

Lähisuhtevägivalla teateid oli 23.

Ööpäevaga tuli üle piiri Eestisse 54 Ukraina kodanikku, kellest 21 teatas, et plaanib esialgu Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
11. jaanuaril teatati, et Nõmmel Pargi tänava majas lõi 59-aastane mees enda 48-aastast abikaasat.

11. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Madala tänava majas lõi 41-aastane mees enda 43-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Võrumaa

Kelmus
Politsei poole pöördus Rõuge vallas elav mees, kelle isikuandmeid kasutades oli sõlmitud laenuleping, misläbi mehele 1353 eurot kahju tekitati. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa
Möödunud ööpäeva jooksul Ida prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Piiriturvalisus
11. jaanuaril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

11. jaanuaril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Ukraina ja Moldova ning ühel Iisraeli ja Tadžikistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
11. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 10. jaanuari hommikul lõi mees Raplas kortermaja ees 58-aastast meest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.