Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 77 teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine, 37 varavastast kuritegu, sealhulgas 21 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 26. Registreeriti 3 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai viga 2 inimest. Tabati 7 alkoholi- ja 1 narkojoobes sõidukijuht.

Piiril väljastati 7 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja 2 isikut, avastati 1 riigipiiri ebaseaduslik ületus ja 1 Schengeni viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
20. jaanuaril lõi kesklinnas Aia tänaval 36-aastane mees 51-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

20. jaanuaril sai politsei väljakutse Põhja-Tallinna Sõle tänava kortermajja, kus 49-aastane mees tegi 37-aastasele naisele haiget. Politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

20. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Killustiku tänaval on konflikt 42-aastase mehe ja 32-aastase naise vahel.

Ähvardamine
20. jaanuaril sai politsei väljakutse kesklinna Roseni tänavale, kus seni tuvastamata mees ähvardas terava esemega 37-aastast poemüüjat.

Kelmused
17. jaanuaril teatati, et Haaberstis elavale 47-aastasele naisele helistati väidetavalt Swedbankist ja politseist ning paluti pettuste vältimiseks naise andmeid. Naine andiski küsitud andmed, pärast mida avastas, et tema kontolt on tehtud kaks ülekannet summades 883€ ja 1549€ tundmatule pangakontole.

15. jaanuaril teatati, et Maardus elavale 39-aastasele naisele helistas vene keeles kõnelev naine, kes pakkus võimalust muuta pangakonto turvalisemaks. Selleks küsis ta kasutajatunnust ja Smart-ID kinnitust. Naine andiski küsitud andmed ja kinnitas tehingud. Hiljem avastas, et tema kontolt on kadunud 3251 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Piiriturvalisus
20. jaanuaril avastasid Värska piirivalvurid, et Lämmijärvel ületas motokelk ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eestist Venemaale ja tagasi. Piirivalvurid peatasid motokelgu, mille juht oma eksimust tunnistas. Mehele määrati riigipiiri seaduse rikkumise eest 200-eurone rahatrahv. Piirijuhtumist teavitati ka Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
20. jaanuaril lõi 34-aastane mees Kohtla-Järvel Kasteheina tänava korteris oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

19. jaanuaril lõi 37-aastane mees Püssi linnas korteris puhkenud tüli käigus talle tuttavat meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. jaanuaril lõi 48-aastane mees Narvas Võidu prospekti tänava korteris talle tuttavat meest noaga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus
20. jaanuaril kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1979. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

20. jaanuaril kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1981. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus teda Eestisse lubada. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
20. jaanuaril teatati, et Pärnus korteris lõi 58-aastane mees talle tuttavat 49-aastast naist, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. jaanuaril teatati, et Pärnus kortermaja trepikojas lõi seni tuvastamata mees 24-aastast meest, kes sai viga.

20. jaanuaril teatati, et Pärnus bussipeatuses lõi 33-aastane mees talle tuttavat 29-aastast meest, kes sai viga.

Vargused
20. jaanuaril teatati, et Pärnus Oja tänaval kortermaja ühiskasutatavast panipaigast on varastatud jalgratas. Esialgne kahju on ligi 1900 eurot.

20. jaanuaril teatati, et Tori vallas on sisse murtud elumajja ning varastatud tööriistu, olmetehnikat ja riietusesemeid. Samuti varastati maja juurest kaubik Renault. Kahju on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.