Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 66 teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 37 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 37. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles said vigastada neli inimest. Tabati kuus alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piirilt saadeti tagasi kolm inimest, riigist saadeti välja kaks inimest ning lisaks tuvastati neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
7. aprillil teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel korteris tõukas 47-aastane mees talle tuttavat 87-aastast naist, kes sai viga. Politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Kiirabi viis naise haiglasse.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
7. aprillil teatati, et Maardus korteris tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus lõi 43-aastane mees 44-aastast naist. Juhtunu uurimiseks alustati menetlust.

Kelmus
7. aprillil alustati menetlust uurimaks juhtumit, kus Viimisis elava 66-aastase naisega võttis telefoni teel ühendust väidetav Google’i assistent, kes teatas võimalikust küberrünnakust. Halvema ärahoidmiseks paluti naisel alla laadida rakendus Aeroadmin ja kinnitada tehingud mobiil-ID abil. Nii saadi juurdepääs naise internetipangale ja tehti ülekandeid nii tema kui ka tema abikaasa kontodelt. Samuti võeti nende nimele laene. Kelmusega tekitatud kahju on 37 167 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus
Politseile laekus teade, et Elva vallas Puhja alevikus kauplusest varastati alkohoolseid jooke, toidu- ning tarbekaupu. Kahju on 531 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politsei sai teate, et 7. aprillil lõi 32-aastane mees Sillamäel Ranna tänava korteris oma abikaasat. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus
7. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 2000. aastal sündinud Venemaa föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni liikmesriikide territooriumil 26 päeva, neist kaks päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks nädala jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld üheks kuuks.

7. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1971. aastal sündinud Venemaa föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni liikmesriikide territooriumil 15 päeva, neist ühe päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks nädala jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks. Isik suundus Venemaale.

7. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1990. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

7. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1974. aastal sündinud Venemaa föderatsiooni kodaniku suhtes, kes viibis seadusliku aluseta 10 päeva Eestis. Isikule koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 20 päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Saaremaa

Vargused
7. aprillil alustati menetlust selles, et Saaremaal Karja külas ühelt taluõuelt on varastatud veljed, aiavõrku, katuseplekki ning muid asju. Kahju on 1390 eurot.

7. aprillil alustati menetlust selles, et Muhumaal Igakülas elumajast on varastatud erinevaid tööriistu. Kahju on ligi 600 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.Pol