Politseis registreeritud sündmused

Möödunud nädalavahetusel registreeriti politsei- ja piirivalveametis 133 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 69 varavastast kuritegu, sh 56 vargust. Registreeriti 10 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai viga kümme inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 42 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Nädalavahetuse jooksul tuli üle piiri Eestisse 295 Ukraina kodanikku, kellest 187 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
2. juunil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi seni tuvastamata mees 23-aastast meest.

2. juunil toimus Põhja-Tallinnas Sõle tänava korteris konflikt mehe ja naise vahel.

3. juunil teatati, et Lasnamäel Katusepapi tänaval lõi 34-aastane mees 63-aastast meest.

3. juunil sai politsei väljakutse Kesklinna Pärnu maanteele, kus seni tuvastamata mees lõi 22-aastast meest.

3. juunil teatati, et Haaberstis Hansu tänava korteris lõi mees oma elukaaslast.

4. juunil teatati, et Kristiines Vindi tänava korteris tekitas 54-aastane mees viga 21-aastasele naisele.

Vargused
2. juunil varastati Mustamäel E. Vilde teel asuvast ehitussoojakust tööriistad. Kahju on 5000 eurot.

3. juunil varastati Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänavalt jalgratas. Kahju on 450 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
3. juunil teatati, et Keilas Keskväljaku tänaval lõi seni tuvastamata mees 36-aastast naist.

Vargus
4. juunil varastati Kuusalus paadimootor ja paat. Kahju on selgitamisel.


LÕUNA PREFEKTUUR
Jõgevamaa

Kehalised väärkohtlemised
2. juunil sai politsei teate, et Jõgeva vallas lõi 39-aastane mees 43-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

2. juunil sai politsei teate, et Jõgeva vallas lõi 45-aastane mees 80-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Vargused
2. juunil sai politsei teate, et Tartu linnas Vaksali tänavalt varastati lukustatud jalgratas Sprint Apolon Pro 9. Vargusega tekitatud kahju on 535 eurot.

2. juunil sai politsei teate, et Tartu linnas Puiestee tänaval asuva maja trepikojast varastati jalgratta esi- ja tagaratas.

2. juunil sai politsei teate, et Tartu linnas Killustiku tänaval varastati rattaparklast jalgratas Bergamont Helix 3.0. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

2. juunil sai politsei teate, et Tartu linnas Anne tänaval varastati rattahoidjast elektriline tõukeratas Xiaomi Mi Scooter M365. Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot.

3. juunil sai politsei teate, et Luunja vallas on puruks löödud aken ning majja sisse murtud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kehalised väärkohtlemised
2. juunil sai politsei teate, et Tartu linnas Sõbra tänaval lõi 25-aastane naine 24-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

3. juunil sai politsei naabritelt teate, et Tartu linnas Raudtee tänaval asuvas majas ründas 40-aastane mees oma endist 40-aastast elukaaslast ja 34-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4. juunil pöördus politseisse 37-aastane naine, kes andis teada, et 44-aastane abikaasa on tema suhtes vägivaldne. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine
4. juunil sai politsei teate, et Viljandi linnas lõi 23-aastane mees 35-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni ning kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
3. juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Kõrgõzstani kodanikul, kelle masinal puudus kehtiv liikluskindlustus. Juhile määrati 80-eurone rahatrahv, misjärel lahkus mees Venemaale.

3. juunil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunkti saabunus Ukraina numbrimärkidega Toyota maasturit ning avastasid, et selle tehasetähis on võltsimistunnustega. Masin paigutati täiendavaks kontrolliks tolliplatsile.

4. juunil avastasid piirivalvurid, et Luhamaa piiripunktis esitas Moldova kodanikust autojuht ametnikele võltsitud juhiloa. Mees maksis riigituludesse 120 eurot ning pärast menetlustoiminguid suunati masin tolliplatsile kehtiva juhiloaga juhti ootama.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
2. juunil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas korteris löödi 38-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

3. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla teel löödi 33-aastast meest. Mees toimetati esmaabi saamiseks Ida-Virumaa Keskhaiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

3. juuni teatati politseile, et Sillamäel Gagarini tänaval lõi 40-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

3. juunil sai politsei teate, et Narvas Pähklimäel asuvas meelelahutusasutuses lõi 18-aastane mees enda endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4. juunil sai politsei teate, et Sillamäel Viru puiesteel lõi 38-aastane naine 36-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ähvardamine
3. juunil sai politsei teate, et Narvas Haigla tänaval ähvardas 53-aastane mees enda endist elukaaslast. Naine tundis hirmu enda elu pärast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus
2. juunil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Ehitajate tänaval seisnud veoautost varastati 300 liitrit kütust. Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
3. juuni teatati politseile, et Rakvere vallas Sõmeru alevikus Puiestee tänaval löödi 22-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Usbekistani kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise viieteistkümnel Venemaa ja Moldova, üheteistkümnel Ukraina, ühel Iisraeli, Usbekistani, Kasahstani, Colombia ja Serbia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
3. juunil teatati politseile, et Haapsalus varastas 33-aastane mees majutusasutuse numbritoast 30-aastasele naisele kuuluva telefoni Iphone 13 ja naise rahakotist 50 eurot. Tekitatud varaline kahju on 1050 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
4. juunil sai politsei teate, et 61-aastane mees lõi Haapsalus kortermajas oma 54-aastast elukaaslast.

Pärnumaa

Ähvardamine
2. juunil sai politsei teate, et Tori vallas ähvardas 53-aastane mees talle tuttavat 43-aastast meest noa ja kirvega. Politsei pidas 53-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused
4. juunil sai politsei teate, et Pärnus Ranna puiestee juures varastati jalgrattahoidlast lukustatud jalgratas. Vargusega tekitati varalist kahju ligi 1000 eurot.

4. juunil sai politsei teate, et Paikuse alevikus on akna kaudu sisenetud eramajja ja varastatud sealt kuldehteid ja raha. Täpsemad asjaolud ja tekitatud kahjusumma on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine
4. juunil sai politsei teate, et Tori vallas eramajas lõi 28-aastane mees oma 33-aastast abikaasat.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.