Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja piirivalveametis 59 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 29 varavastast kuritegu, sh 22 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 44. Juhtimiselt kõrvaldati 8 joobejunnustega sõidukijuhti.
Üle piiri tuli Eestisse eile 76 Ukraina kodanikku, kellest 39 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
29. detsembril teatati, et Viimsi vallas korteris ründas 18-aastane mees teisi korteris viibijaid. Politseinikud pidasid mehe kinni.

29. detsembril teatati, et Rae vallas ründas alkoholijoobes 43-aastane mees oma 41-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kini.

29. detsembril teatati, et Anija vallas ründas 54-aastane alkoholijoobes mees oma elukaaslast, 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Piiriturvalisus
29. detsembril koostas Põhja prefektuuri ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ja kohaldas sissesõidukeelu 3 kuuks 1976. aastal sündinud Maroko Kuningriigi kodanikule, kes viibis Eestis ja Schengeni alal seadusliku aluseta 11 päeva. Mehele määrati rahatrahv 100 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Röövimine
29. detsembri õhtul sai politsei teate, et Kambja vallas Lemmatsi küla tanklas ja Tartus F. Tuglase tänaval kaupluses käis mees, kes ähvardas noaga teenindajaid ja nõudis kassaraha. Mees põgenes tanklast ja kauplusest raha saamata, kuid kaupluses lõi teenindajat käega ja haaras kaasa tema mobiiltelefoni koos dokumentidega. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

Kehaline väärkohtlemine
Politsei sai teate, et 28. detsembri öösel ründasid kolm noormeest Kambja vallas Räni alevikus eramus neile tuttavat noormeest, kes sai viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

Kelmus
Politsei sai teate, et ühe tartlase teadmata on tema nimele võetud mitu laenu ning lisaks võetud sularaha välja ka tema pangakaardiga. Kahju on umbes 5500 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
29. detsembri öösel sai politsei väljakutse Valga valda eramusse, kus saunas olnud kaks joobes meest läksid omavahel tülli ja kaklema. Üks asjaosaline viidi traumapunkti, teine kainenema. Juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine
29. detsembri õhtul sai politsei teate, et Viljandis Riia maanteel korteris lõi mees oma korterinaabrit, kes sai viga. Naine vajas arstiabi, mehe pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
29. detsembril teatati politseile, et Narvas 26.Juuli tänaval lõi 62-aastane mees oma abikaasat, 63-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

29. detsembril sai politsei teate Narvas Rahu tänavale, kus löödi 58-aastast naist. Politseinikud pidasid 43-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Lääne-Virumaa

Ähvardamine
29. detsembril teatati politseile, et Rakvere vallas Ubja külas ähvardas 57-aastane mees konflikti käigus 21-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
29. detsembril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kaheksal Venemaa, kolmel Moldova, kahel Ameerika ja ühel Kirgiisi kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised
29. detsembril kella 15.20 paiku sai politsei teate, et Haapsalus tõukas tundmatu mees kaupluse parklas 27-aastast meest.

29. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 21. detsembri õhtul tõukas ja lõi 58-aastane mees Lääne-Nigula vallas söögikohas 21-aastast naist, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.