Politseis registreeritud sündmused

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 109 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 34 varavastast kuritegu, sealhulgas 18 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 93.

Juhtus 3 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 91 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 227 Ukraina kodanikku, kellest 90 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
17. märtsil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel korteris ründas ja ähvardas 34-aastane mees oma elukaaslast. Mõlemad osapooled olid joobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

17. märtsil teatati, et Kesklinnas Tartu mnt-l korteris ründas 41-aastane mees oma abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. märtsil teatati, et Lasnamäel P. Pinna tänaval korteris tekkis elukaaslaste vahel konflikt, mille käigus 40-aastane mees lõi 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval korteris lõi 34-aastane mees oma abikaasat. Mees lahkus sündmuskohalt enne politsei saabumist.

18. märtsil teatati, et Lasnamäe tänaval korteris tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus tüli elukaaslaste vahel, mille käigus 30-aastane mees lõi 26-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. märtsil teatati, et Lasnamäel Võru tänaval korteris ründas alkoholijoobes 36-aastane mees endist elukaaslast, 35-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. märtsil teatati, et Mustamäel Akadaeemia teel korteris ründas 52-aastane naine oma abikaasat, 52-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

Kelmused
16. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus Mustamäel elav 84-aastane mees sai sõnumi Swedbankilt, milles oli öeldud, et pangakaart on ajutiselt suletud turvalisuse huvides. Mees logis Swedbanki internetilehel oma kontole sisse ning avastas, et tema kontol on broneeritud 316.85 eurot.

17. märtsil alustati menetlus juhtumis, 46-aastasele mehele helistati väidetavalt Watermancapital esindajalt ning soovitati liituda nende ettevõtte aktsiamüügiplatvormiga watermancapital.com, mida mees ka tegi. Mees teostas ülekandeid erinevatele välismaistele pangakontodele kogusummas 60 479 eurot. Hiljem avastas mees, et aktsiate müügist saadud raha temale ei tagastata, platvormilt seda iseseisvalt üle kanda ei saa ning pärast leidis ta ka internetist artikli, et tegemist on kelmusega.

17. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus Haaberstis elav 76-aastane mees leidis internetist Qyantum Systems reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust aktsiabörsil ning täitis ankeedi enda kontaktandmetega. Mõne päeva pärast sai ta telefonikõne väidetavalt maaklerilt, kes sai kaugjuurdepääsu mehe nutiseadmele AnyDesk programmi kaudu, registreeris ta kauplemisplatvormil trustcapitaltd.com ning juhendas teostama esimese sissemaksu platvormile ülekandena. Kui kauplemisplatvormil oli teenitud 17 000 eurot, soovis mees osa raha välja võtta, kuid seda ta iseseisvalt teha ei saa ning temalt nõuti täiendavate maksete teostamist. Kelmusega tekitatud kahju on 5180 eurot.

17. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus 44-aastane mees müüs Okidoki kaudu oma robottolmuimejat. Temaga võeti WhatsApp rakenduse kaudu ühendust ja sooviti seda osta, kasutades kullerteenust. Mees nõustus ja sellepeale tuli kutse DPD kodulehelt, et sisestada pangakaardi andmed raha saamiseks. Seejärel tuli kahel korral kutse kinnitada koodiga tehing. Hiljem avastas mees, et tema kontolt läks 451,13 eurot teadmata saajale.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
17. märtsil teatati, et Keila ööklubis tekkis kaklus. Politseinikud pidasid sündmuskohal kinni 25-aastase mehe, kes politseibussi paigutamisel ründas ka politseiametnikku.

Piiriturvalisus
17. märtsil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1966. aastal sündinud Jordaania Hašimiidi Kuningriik kodaniku suhtes, kes on viibinud alates 13. märtsist Eesti Vabariigis ning Schengeni alal seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 30 päeva jooksul ja kohaldati üheks aastaks sissesõidukeeld.

17. märtsil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1981. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodaniku suhtes, kes on viibinud alates 16. märtsist Eesti Vabariigis ning Schengeni alal seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

17. märtsil tuli teade Tallinna lennujaama julgestuskontrollist, kus reisijalt oli leitud läbivaatuse käigus padrun. Kohapeal selgus, et isikuks osutus 1983. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kelle käsipagasist leiti padrun. Naisel puudus relvaluba. Padrun võeti hävitamiseks ära ning naisele väljastati kutse ilmumiseks piiripunkti väärteo arutamiseks.

17. märtsil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1990. aastal ja 1989. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodanike suhtes, kes osutasid seksuaalteenuseid raha eest. Naiste lubatud viibimisaeg Eestis lõpetati ennetähtaegselt, koostati ettekirjutus vabatahtlikuks lahkumiseks ning kohaldati kolmeks aastaks siseriiklik sissesõidukeeld.

18. märtsil kontrollis Põhja prefektuuri Tallinna piiripunkti patrull Tallinna Vanasadamas sõidukit Ford Galaxy, mida juhtis 1970. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanik, kes esitas Poola Vabariigi juhiloa, mis oli täielik võltsing. Ametnikud määrasid isikule makse riigituludesse summas 200 eurot. Mees leidis asendusjuhi ja jätkas teekonda.

18. märtsil tuli teade Tallinna lennujaama julgestuskontrollist, kus reisijalt oli leitud läbivaatuse käigus padrun. Kohapeal selgus, et 1993. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku jope taskust leiti kaks padrunit. Mehel puudub relvaluba. Padrun võeti hävitamiseks ära ning mehele väljastati kutse ilmumiseks piiripunkti väärteo arutamiseks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised
19. märtsil teatati politseile, et Tartus Võru tänaval puhkes elukaaslaste vahel tüli, mille käigus joobes 37-aastane mees lõi oma kaaslast. Naine pöördus tervisekontrolliks traumapunkti. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

18. märtsil sai politsei väljakutse Tartus Siili tänavale, kus 27-aastan mees oli löönud oma elukaaslast. Naine toimetati esmaabiks traumapunkti, mees peeti kinni.

Piiriturvalisus
19. märtsil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil neli päeva seadusliku aluseta ning veetnud neist kaks Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ning määrati 200-eurone rahatrahv.

19. märtsil kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa kodanikku ning tuvastasid, et veokijuhi ametit pidaval mehel puuduv lühiajalise töötamise registreering PPA andmebaasis. Talle määrati rikkumise eest 500-eurone rahatrahv ning tema sõiduvahend paigutati tolliplatsile.

18. märtsil palusid kalamehed piirivalvurite abi, kuna olid jääl tarvitanud liigselt alkoholi ning üks meestest ei jaksanud seetõttu enam omal jõul tagasi kaldale liikuda. Abivajajatele reageeris appi hõljukipatrull, kes mehed alusele võttis ning kaldale toimetas.

18. märtsil kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil kolm päeva seadusliku aluseta ning veetnud need kõik Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, määrati 100-eurone rahatrahv ning kehtestati kolmeks kuuks Schengeni alale sissesõidukeeld.

18. märtsil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Aserbaidžaani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil kuus päeva seadusliku aluseta ning veetnud neist kaks Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ning kehtestati kolmeks kuuks Schengeni alale sissesõidukeeld.

18. märtsil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Kõrgõzstani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil kolm päeva seadusliku aluseta ning veetnud need kõik Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
17. märtsil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuvas kortermajas toimus ühises seltskonnas kahe mehe vahel kaklus. Politseinikud pidasid mõlemad mehed kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

18. märtsil sai politsei teate, et Sillamäel Kesk tänaval asuvas korteris lõi 67-aastane mees konflikti käigus 72-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

19. märtsil sai politsei teate, et Sillamäel Mere puiesteel asuvas kortermajas lõi 41-aastane mees omavahelise konflikti käigus endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Kasahstani ja Venemaa kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise üheksal Ukraina, kuuel Venemaa, viiel Moldova ning ühel Gruusia ja Kasahstani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
19. märtsil pärast südaööd sai politsei teate, et Lääneranna vallas lõi 54-aastane mees oma 45-aastast abikaasat, kes sai viga.

18. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 17. märtsi õhtul kasutas 46-aastane mees Pärnus oma 52-aastase abikaasal vägivalda, mille tagajärjel sai naine viga.

Raplamaa

Vargus
17. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 16. märtsil varastati Raplas korterist sularaha, telefon ja e-sigaret. Vargusega tekitatud kahju on ligemale 190 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.