Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja piirivalveametis 77 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 40 varavastast kuritegu, sh 26 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 22. Juhtimiselt kõrvaldati neli joobetunnustega sõidukijuhti.

Üle piiri tuli Eestisse 76 Ukraina kodanikku, kellest 33 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Põhja prefektuuri ööpäevainfo

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
21. veebruaril teatati, et Lasnamäel Ümera tänava korteris lõi 62-aastane mees 44-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

21. veebruaril sai politsei teate Kesklinna F. R. Kreutzwaldi tänava hotelli, kus 39-aastane mees lõi oma endist 35-aastast elukaaslast.

Vargus
21. veebruaril teatati, et seni tuvastamata mehed varastasid Põhja-Tallinnas Kari tänava poest varastati ehteid. Kahju on 4453 eurot.

Röövimine
21. veebruaril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval tungisid seni tuvastamata mehed kallale 22-aastasele mehele ja võtsid temalt kümme eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Ähvardamine
21. veebruaril sai politsei teate, et Põlvas Kesk tänaval ähvardas joobes 43-aastane talle tuttavat naist vägivallaga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Vargus
21. veebruaril varastati Tartus Narva maanteelt jalgratas Scott. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine
21. veebruaril sai politsei väljakutse Võru valda, kus 64-aastane naine oli tüli käigus noaga löönud oma elukaaslast. Politsei pidas naise kinni. Mehe viisid meedikud esmaabiks haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
21. veebruaril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Moldova kodanikul, kel puudus kehtiv reisidokument. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

21. veebruaril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa kodanikul, keda peetakse ohuks avalikule korrale ja Eesti julgeolekule. Talle väljastati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
21. veebruaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Vahtra tänava korteris toimus elukaaslaste vahel konflikt, mille tagajärjel sai naine viga. Politseinikud pidasid 57-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Lääne-Virumaa

Vargus
21. veebruaril avastati, et Rakvere vallas Kloodi külas on varastatud murutraktor. Ukseklaasi lõhkumise teel on sisse murtud ka eramusse, kust varastati televiisor. Vargusega tekitatud kahju on 3600 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine
21. veebruaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 19. veebruari öösel vägivallatses 19-aastane neiu Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuses 18-aastase neiu kallal.

Saaremaa

Kelmus
21. veebruaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 2022. aasta oktoobris leidis 61-aastane saarlanna sotsiaalmeediast laenupakkumise reklaami ja esitas taotluse 15 000eurose laenu saamiseks. Naine tasus laenu saamiseks välismaistele pangakontodele mitmeid teenustasusid kokku pea 15 000 euro ulatuses. Soovitud laenu ei ole naine tänaseni saanud, lisaks nõutakse temalt uute maksete tegemist.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.