Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäevaga registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 88 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 42 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust.

Juhtus üks inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üks inimene. Juhtimiselt kõrvaldati neli joobekahtlusega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 25 Ukraina kodanikku, kellest 11 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
30. märtsil teatati, et Haaberstis Sepapere tänaval tekitas 31-aastane mees vigastusi 87-aastase naisele. Politseinikud pidasid mehe kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Lõuna prefektuuris möödunud ööpäeval olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Piiriturvalisus
30. märtsil tõkestati riiki sisenemine Moldova kodanikul, kel puudusid reisi eesmärgi õigustamiseks vajalikud dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

30. märtsil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Tartumaa ehitusobjekte selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 36 juriidilist ning ligemale sadat füüsilist isikut ning objektidelt avastati neli välismaalast, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata. Nende tegeleb edasi maksu- ja tolliamet. Lisaks avastasid migratsiooniametnikud, et ühel objektil töötanud välismaalasel puudus lühiajalise töötamise registreering. Eestis töötamise tingimusi rikkunud välismaalasele määrati 100-eurone rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kelmus
Politsei poole pöördus Narvas elav eakas naine, kes sai 28. märtsil kõne end politseiametnikuna esitlenud kelmilt, milles räägiti tema kontol toimuvatest kahtlastest tehingutest. Probleemide kõrvaldamiseks paluti naisel installida endale arvutisse programm AnyDesk ning logida sisse panka. Kelm pääses läbi programmi naise panka ning kandis tundmatule kontole kokku 10 000 eurot.

Piiriturvalisus
30. märtsil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine neljal Moldova ning ühel Venemaa ja Usbekistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kelmus
Politsei alustas 30. märtsil kriminaalmenetlust selles, et alates 19. märtsist kallutati 52-aastast Haapsalu meest Facebook Messengeri kaudu vaakumpumpa ostma. Mees tasus kauba eest 1378 eurot, ent ostetud kaupa ega kontakti müüjaga ta pole enam saanud.

Pärnumaa

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes
30. märtsil lõi kahtlustatavana kinni peetud 33-aastane mees Pärnus ametikohustusi täitvat politseiametnikku. Ametnik viga ei saanud ja jätkas töötamist.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.