Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 91 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 avaliku korra raske rikkumine, 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 36 vargust.

Juhtimiselt kõrvaldati 16 narkootikumide või alkoholi tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

Üle piiri Eestisse tuli 34 Ukraina kodanikku, kellest 10 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
17. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval toimus konflikt kahe mehe vahel, mille käigus sai 38-aastane mees vigastada. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. aprillil teatati, et Kesklinnas Uus-Tatari tänaval korteris läks 36-aastane joobes mees kallale enda naisele. Samal ajal viibisid kodus alaealised lapsed. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. aprillil teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel trammipeatuses lõi 49-aastane alkoholijoobes mees 27-aastast meest. Politsei pidas ründaja kinni.

17. aprillil teatati, et Nõmmel Pärnu maantee parkimisplatsil tekkis füüsiline konflikt kahe sõidukijuhi vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused
17. aprillil teatati, et Haabersti linnaosas on kinnisest hoovist varastatud paadimootorid ja muud paadivarustust. Vargusega tekitati umbes 50 000 euro suurune kahju. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus
17. aprillil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld ja määrati 600 eurot rahatrahvi 1977. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule, kes viibis Eestis 66 päeva seadusliku aluseta.

17. aprillil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati Schengenisse sissesõidukeeld pooleteiseks aastaks 1988. aastal sündinud Kameruni Vabariigi kodanikule, kuna mees viibis Eestis neli päeva ebaseaduslikult.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused
17. aprillil teatati politseile, et Tartus Vaksali tänava maja eest on varastatud naiste linnaratas Bottecchia. Vargusega tekitatud kahju on 449 eurot.

17. aprillil laekus politseile teade, et Tartus Jalaka tänaval on varastatud pesukuivatuspuu külge lukustatud sinist värvi jalgratas Giant Escape Disc 3. Vargusega tekitatud kahju on 600 eurot.

17. aprillil sai politsei teate, et Tartus Anne tänaval on kortermaja trepikojast varastatud radiaatori külge lukustatud elektriline tõukeratas Joyride. Vargusega tekitatud kahju on 800 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine
15. aprilli varahommikul löödi Tartus Ülikooli tänava meelelahutusasutuses 27-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Võrumaa

Vargus
16. aprillil tankis 37-aastane mees Võru linnas Räpina maanteel asuvast tanklas bensiini ja jättis arve tasumata. Vargusega tekitatud kahju on 84 eurot.

Piiriturvalisus
17. aprillil kontrolliti Koidula piiripunktis Leedu numbrimärkidega Volvo veokit ning täiendava dokumendiekspertiisi käigus tekkis kahtlus Kasahstani sõidukijuhi esitatud ADR tunnistuse ehtsuses. Kasahstani ADR tunnistus võeti hoiule ja suunati ekspertiisi. Juht ja veok lubati Venemaale.

17. aprillil tõkestati piiriületus Saksamaa numbrimärkidega sõiduautol Mercedes-Benz, mille juht kasutas talle väljastatud viisat mittekorrapäraselt. Piirivalve tunnistas viisa kehtetuks ja toll tõkestas sõiduki edasiliikumise.

18. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kahel Moldova kodanikul. Piirivalve tuvastas, et inimestel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile väljastati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaale.

18. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kahel Ukraina kodanikul. Piirivalve tuvastas, et tegu ei ole sõjapõgenikega ning neil puudus ka muu seaduslik alus riiki sisenemiseks. Neile väljastati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaale.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
15. aprillil löödi Kohtla-Järvel Järveküla teel 43-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

17. aprillil teatati politseile, et Jõhvis Puru teel asuvas korteris löödi 49-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

17. aprillil sai politsei teate, et Narvas Turu tänaval lõi 43-aastane mees enda 40-aastast abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused
15. aprillil teatati politseile, et Püssis varastas 31-aastane mees 50-aastase naise pangakontolt 500 eurot.

17. aprillil sai politsei teate, et Narva linnas Tallinna maanteel asuvas meelelahutusasutuses varastati 33-aastaselt mehelt mobiiltelefon. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

Lääne-Virumaa

Kelmus
11. aprillil pöördus politseisse 26-aastane naine, kes soovis Facebook Marketplace’i kaudu osta elektrilist tõukeratast. Kannatanu kandis kelmide pangakontole kaubamaksumuse ja saatekulu summa, kuid kaupa kätte ei saanud. Tekitatud kahju on 290 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
18. aprillil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kahel Venemaa, ühel Moldova, ühel Valgevene ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Arvutikelmused
17. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et päev varem soovis 34-aastane Pärnu mees osta Facebook Marketplace’st kohvimasinat. Müüja saatis mehele kullerfirma lingi, kuhu mees sisestas oma pangakonto andmed. Seejärel tehti mehe pangakontolt ülekanne Leedu pangakontole. Tekitatud kahju on 400 eurot.

17. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 44-aastase Põhja-Pärnumaa valla elaniku pangaarvelt tehti omaniku teadmata võõrale arveldusarvele rahaülekanne. Varaline kahju on üle 440 euro.

17. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 27. märtsil soovis 64-aastane Pärnu naine osta Facebook Marketplace’st riiuleid. Müüja saatis naisele kullerfirma maksekorralduse, kuhu naine sisestas kahel korral oma internetipanga PIN-2 koodi, kuid sai vastuseks, et makse ei läinud läbi. Kui naine hiljem internetipanka sisenes, oli tema arveldusarvelt broneeritud kaks summat. Varaline kahju on ligemale 1000 eurot.

Raplamaa

Arvutikelmus
17. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et päev varem soovis 32-aastane Rapla valla naine osta Facebook Marketplace’st aiatooli, millele pidi lisanduma kulleritasu. Müüja saatis naisele tellimusevormi, kuhu naine sisestas enda pangakaardi andmed ja Smart-ID koodid. Hiljem avastas naine, et tema arveldusarvelt on tehtud kaks makset. Tekitatud varaline kahju on üle 1000 euro.