Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 120 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 76 varavastast kuritegu, sh 56 vargust. Registreeriti neli inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai kannatada neli inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 17 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 96 Ukraina kodanikku, kellest 56 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
15. mail teatati, et Mustamäel Kadaka teel lõi seni tuvastamata mees 38-aastast meest.

15. mail sai politsei väljakutse Põhja-Tallinna Puhangu tänava kortermajja, kus 33-aastane mees lõi oma 30-aastast elukaaslast.

Vargused
15. mail teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvalt ehitusobjektilt varastati tööriistad. Kahju on kokku 1000 eurot.

15. mail varastati Mustamäe E. Vilde tee kortermaja koridorist jalgratas. Kahju on kokku 300 eurot.

Vandalism
15. mail anti politseile teada, et Nõmme Kalmistu tee kalmistul on lõhutud laternaid ja ajutisi kalmistuplaate.

Kelmused
9. mail võttis 54-aastase mehega ühendust väidetav Google töötaja ning teatas, et avaldaja kontole on sisse häkitud ning kelmid laevad alla tema andmeid. Selleks, et turvata nutiseadet pidi kannatanu alla laadima Rustdesk turvaprogrammi. Seejärel võttis mehega ühendust väidetav pangatöötaja, kes teatas, et kelmid võtavad avaldaja arvelt raha ja vormistavad laenusid. Mehelt küsiti ID-kaardi fotot ning selleks, et pank saaks kelmide tegevust peatada pidi ta mitmeid kordi sisestama PIN-koode. Kelmusega tekitatud kahju on 3430 eurot.

10. mail helistati 31-aastasele naisele väidetavalt politseist ning kõnes öeldi talle, et keegi soovib tema nimele võtta laenu. Süüdlase tabamiseks paluti teha koostööd ja selleks pidi avaldaja edastama isikukoodi aga ka alla laadima AnyDesk rakenduse. Kelmusega tekitatud kahju on 900 eurot.

11. mail helistas seni tuvastamata mees 19-aastasele naisele ning teavitas sellest, et keegi soovib tema nimel laenu võtta. Probleemi lahendamiseks pidi naine alla laadima AnyDesk rakenduse, sisenema internetipanka ning kinnitama tegevusi Smart-ID PIN2 koodiga. Kelmusega tekitatud kahju on 1250 eurot.

15. mail pöördus politseisse 33-aastane naine, kes oli saanud hiljuti sõnumi, et tal on tasumata paki tarne. Avaldaja vajutas sõnumis olevale lingile, mis avas hästi järele tehtud panga kodulehe, kuhu avaldaja ka sisenes. Kelmusega tekitatud kahju on 1969 eurot.

15. mail pöördus politseisse 48-aastane naine, kes oli samuti saanud sõnumi sisuga: „Teie tellimus on ootele pandud puuduva majanumbri tõttu. Palun värskendage oma tellimuse teavet". Sõnumile oli lisatud link, mille avaldaja avas. Lingi avades pidi avaldaja sisestama enda pangakaardi andmed. Kelmusega tekitatud kahju on 460,20 eurot.

Harjumaa

Vargus
15. mail teatati, et Paldiski linnas asuvast garaažist on varastatud tööriistad. Kahju on 900 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus
15. mail sai politsei teate, et Tartu vallas on varastatud õues kuuri all olnud Yard-Man AF 6150. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Põlvamaa

Omavoliline sissetung
15. mail teatati politseile, et Põlva linnas Mäe tänaval tungis 34-aastane mees 30-aastase naise korterisse ja ähvardas teda. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Kelmus
15. mail pöördus politseisse 56-aastane naine, kelle sõnul on tema täisealine poeg võtnud naise nimel kiirlaenu ja jätnud laenude tagasimaksete eest tasumata. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
15. mail saabusid Luhamaa piiripunkti kolm Moldova kodanikku, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et neil puudusid sobivad dokumendid, mis põhjendaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Inimestele väljastati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

15. mail kontrolliti Luhamaa piiripunkti saabunud kaht Ukraina kodanikku, kelle dokumentidega tutvumisel selgus, et nad ei olnud sõjapõgenikud ning neil puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Pärast menetlustoiminguid suunati inimesed tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
14. mail sai politsei teate, et Narvas Linda tänaval löödi 27-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused
13. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Tuuslari tänaval parkinud autost varastati klaasi lõhkumise teel tööriistu.

14. mail sai politsei teate, et Ahtmes Sõpruse tänaval asuvast kortermaja trepikojast varastati lukustatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
15. mai sai politsei teate, et Püssi linnas Viru tänaval asuvas korteris lõi 50-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

15. mai teatati politseile, et Vinni alevikus Tiigi tänaval löödi 29-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
15. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Venemaa, ühel Ukraina ja Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.