Politseis registreeritud sündmused

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 116 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 3 avaliku korra rasket rikkumist, 54 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine ja 33 vargust (2 eluruumidest; 2 sõidukitest). Lähisuhtevägivalla teateid oli 116. Registreeriti 30 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 33 inimest. Tabati 76 alkoholi- ja 1 narkojoobes sõidukijuht. Piirilt väljastati 4 sisenemiskeeldu ning tuvastati 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
1. juulil teatati, et Kesklinnas Pirita teel rünnati 64-aastast meest ja võeti temalt ära isiklikke esemeid. Politseinikud pidasid kahtlustavana kinni 43-aastase ja 44-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised
2. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval toimus meestevaheline konflikt, milles sai kannatada 36-aastane mees. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

2. juulil teatati, et 29-aastane naine lõi Lasnamäel Pae tänaval teist 29-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

2. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval toimus konflikt, milles said kannatada 20-aastane ja 38-aastane mees. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

2. juulil teatati, et 52-aastane mees ründas Haaberstis Lee tänaval oma abikaasat, 48-aastast naist.

3. juulil teatati, et Pirital lõi 40-aastane mees oma elukaaslast, 30-aastast naist.

3. juulil sai politsei teate Haabersti Õismäe teele, kus 28-aastase mehe ja 23-aastase naise vahel toimus konflikt.

3. juulil teatati, et Lasnamäe Paasiku tänava korteris lõi 43-aastane mees 67-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine
2. juulil teatati, et 32-aastane mees süütas Haaberstis A. H. Tammsaare teel asuva müügiputka. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused
1. juulil alustati menetlust selles, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval varastati seif kuldehetega. Kogukahju on üle 3400 euro.
3. juulil varastati Mustamäel elektritõukeratas. Kahju on 440 eurot.

Kelmused
1. juulil alustati menetlust selles, et Mustamäel elavale kannatanule helistati väidetavalt nii pangast, Google’ist kui ka politseist ning räägiti talle tema meili- ja pangakontodel toimuvatest kahtlastest tegevustest. Olukorra lahendamiseks pidi ta sisestama oma Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on võetud laenu ja kantud raha tundmatule pangakontole. Kogukahju on üle 31 000 euro.

1. juulil alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas elavale kannatanule helistati väidetavalt Google’ist ja räägiti tema meilikontol toimuvast kahtlastest tegevustest. Olukorra lahendamiseks pidi ta alla laadima arvutile kaugligipääsu võimaldavad programmid AeroAdmin ja AnyDesk ning sisestama oma Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on kantud raha tundmatule pangakontole. Kogukahju on üle 4200 euro.

Arvutikelmused
1. juulil alustati menetlust selles, et juunis siseneti ebaseaduslikult avaldaja Gmaili kontole.

1. juulil alustati menetlust selles, et ebaseaduslikult siseneti avaldaja Facebooki kontole.

Harjumaa

Avaliku korra rasked rikkumised
1. juulil teatati, et väidetavalt tundmatu mees ähvardas Paldiskis Mere tänaval relvataolise esemega 27-aastast naist.

2. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval toimus konflikt kahe mehe vahel, kes ähvardasid teineteist. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Kehalised väärkohtlemised
1. juulil alustati menetlust selles, et Rae vallas Jüri alevikus löödi 29-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

1. juulil alustati menetlust selles, et 64-aastane mees ründas Viimsi vallas oma abikaasat, 64-aastast naist.

2. juulil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris toimus konflikt abikaasade, 38-aastase naise ja 53-aastase mehe vahel, mille käigus sai mees kehavigastusi. Juhtunu juures viibis alaealine laps.

2. juulil teatati, et 25-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Paagi tänaval 36-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. juulil teatati, et 34-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 24-aastast naist.

2. juulil teatati häirekeskusele noahaavaga 58-aastasest mehest Kesklinnas Lastekodu tänaval asuvas korteris. Kiirabi toimetas mehe haiglasse ning tema elu ei ole ohus. Politseinikud pidasid sündmuskohal kinni 33-aastase, 37-aastase ja 38-aastase mehe. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

3. juulil sai politsei teate Kose valda, kus alkoholijoobes 41-aastane mees lõi 45-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

3. juulil teatati, et Anija vallas Aegviidu alevikus lõi 41-aastane naine enda elukaaslast, 57-aastast meest.

3. juulil teatati, et Paldiski linnas lõi seni tuvastamata inimene 36-aastast meest.

Vargus
2. juulil teatati, et Saue vallas Laagri alevikus varastati ehitussoojakutest tööriistu koguväärtusega 10 000 eurot.

Omastamine
1. juulil alustati menetlust selles, et endised töötajad omastasid Harku vallast Tiskre külast ettevõttele kuulunud tööriistu koguväärtusega 1000 eurot.

Piiriturvalisus
3. juulil leidis Tallinna lennujaama lennujulgestus tulirelva padruni 1979. aastal sündinud Eesti kodakondsusega mehe käsipagasist. Ese võeti hoiule ja alustati väärteomenetlus.

3. juulil leidis Tallinna lennujaama lennujulgestus külmrelva 1995. aastal sündinud Eesti kodakondsusega mehe käsipagasist. Ese võeti hoiule ja alustati väärteomenetlus.

3. juulil leidis Tallinna lennujaama lennujulgestus kaheksa tulirelva padrunit 2003. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodaniku käsipagasist. Esemed võeti hoiule ja alustati väärteomenetlus.

LÕUNA PREFEKTUUR

Avaliku korra raske rikkumine
1. juuli õhtul tekkis Tartus Sadamateatri taga konflikt kahe meeste seltskonna vahel, mille käigus ähvardati noaga ja löödi üht meest pudeliga. Politsei pidas kaks lööjat kuriteos kahtlustatavana kinni ja viis nad kainenema.

Vargused
27. juunil avastati, et Tartus Väike-Tähe tänaval kuurist on varastatud musta-valget värvi jalgratas Scott. Kahju on 400 eurot.

4. juuli öösel kella 3.30 ajal tabasid turvatöötajad Tartus Puiestee tänaval ettevõtte territooriumilt vaske püüdnud varastada mehe. Isik anti üle politseile ja juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kelmus
28. juunil sai üks Kastre valla elanik just kui DHL-i nimelt sõnumi, et tema pakk on jõudnud kontorisse ning kohaletoimetamiseks tuleb klikkida saadud lingil ja tasuda postimaks. Olgugi, et mees ühtki pakki ei olnud tellinud, klikkis ta lingil, kus küsiti tema pangakonto andmeid. Pärast andmete sisestamist kadus tema arvelt 271 eurot.

Võrumaa

Omastamine
Politsei sai teate, et 29. juunil kaotas üks mees Võru linnas Seminari pargis oma telefoni iPhone 12 mini ning kui seda otsima läks, oli keegi selle omastanud. Kahju on 699 eurot.

Piiriturvalisus
2. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Kõrgõzstani Vabariigi kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 936 päeva seadusliku aluseta. Naisele määrati rahatrahv, koostati lahkumisettekirjutus ning kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

2. juulil kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestisse saabumisel Venemaa Föderatsioonist välja saadetud 1977. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mehe esitatud sisepass oli võltsimistunnustega. Talle koostati sisenemiskeeld, misjärel esitas isik rahvusvahelise kaitse taotluse. Tartu halduskohtu otsusel paigutati isik kinnipidamiskeskusesse.

2. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 70 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Naisele määrati rahatrahv, koostati lahkumisettekirjutus ning kohaldati kaheks aastaks sissesõidukeeld.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargused
2. juulil teatati politseile, et Narvas Oru tänaval asuva maja juurest on varastatud seljakott koos mobiiltelefoniga iPhone 11. Kahju on kokku 729 eurot.

1. juulil avastati, et Kiviõlis Pika ja Raudtee tänava ristmikult on varastatud umbes 100 meetrit kaablit. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Kehalised väärkohtlemised
3. juulil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Aia tänaval asuva meelelahutusasutuse ees tekitati füüsilisi vigastusi 50- ja 22-aastastele meestele. Politseinikud pidasid 25-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

3. juulil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval tekitati omavahelise konflikti käigus relvataolise esemega füüsilisi vigastusi 26-aastasele mehele. Sündmusele reageerinud politseinikud tabasid teo toime panemises kahtlustatavad 22- ja 21-aastased mehed sündmuspaiga lähedalt ja võtsid nende kasutuses olnud õhkrelva hoiule. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

2. juulil teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil asuvas korteris tekitas 50-aastane mees füüsilisi vigastusi oma 49-aastasele naisele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

2. juulil teatati politseile, et Narvas Paemurru tänaval lõi 66-aastane mees omavahelise konflikti käigus 50-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

2. juulil teatati politseile, et Narvas Tallinna tänaval asuvas tanklas löödi 21-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

2. juulil teatati politseile, et Kiviõlis Uuel tänaval asuvas korteris lõi 45-aastane mees omavahelise konflikti käigus 44-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus
1. juulil tuvastati Narva I piiripunktis Schengeni viisaeeskirjade rikkumine Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja Ameerika Ühendriikide kodanikul. Isikutele määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

1. juulil kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis viite inimest, kel puudusid vastavad dokumendid ja seaduslik alus Schengeni territooriumile sisenemiseks ning kes suunati tagasi Venemaale.

2. juulil avastasid piirivalvurid, et Narva jõel ületasid kaks kanuud ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eestist Venemaale ja tagasi. Sündmusele reageerinud piirivalvurid pidasid kanuudes viibinud neli Eesti Vabariigi kodanikku kinni ja toimetasid menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse, kus neile määrati piiririkkumise eest 160-eurone rahatrahv.

2. juulil avastasid piirivalvurid Narva veehoidlal ujumas kaks inimest. Sündmusele reageerinud piirivalvurid tuvastasid kaldal kaks Eesti Vabariigi kodanikku, kes ei olnud teadlikud seal kehtivast ujumise keelust. Piirivalvurid viisid nendega läbi vestluse ja tegid suulise hoiatuse.

2. juulil tuvastati Narva I piiripunktis Schengeni viisaeeskirjade rikkumine Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Isikutele määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

2. juulil koostati Narva-I piiripunktis kaheksa riiki sisenemiskeeldu. Neist neli koostati Ukraina kodanikele, kaks Moldova Vabariigi ja kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikele.

3. juuli õhtul tuvastasid piirivalvurid Narva jõelt naasnud mootorpaadi, mille juht oli jätnud piirveekogult tagasituleku registreerimata olgugi, et see on kohustuslik. Mehele määrati rikkumise eest 160-eurone rahatrahv.

3. juulil tuvastati Narva I piiripunktis Schengeni viisaeeskirjade rikkumine Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja Gruusia kodanikul. Isikutele määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

3. juulil koostati Narva-I piiripunktis neli riiki sisenemiskeeldu. Neist kolm koostati Ukraina kodanikele ja üks Venemaa Föderatsiooni kodanikule.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Ähvardamine
2. juulil teatati, et Lääne-Nigula vallas ähvardas 61-aastane mees avalikus kohas 23-aastast meest. Politsei pidas 61-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Asja omavoliline kasutamine
2. juulil alustati menetlust selles, et 1. juuli õhtul sõitis mees omavoliliselt tuttavale naisele kuuluva sõiduautoga BMW, omanikult selleks luba küsimata.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
1. juulil alustati menetlust selles, et 28. juunil tegi 58-aastane naine avalikus kohas füüsiliselt haiget 58-aastasele naisele.

3. juulil teatati, et Pärnus lõi 32-aastane mees avalikus kohas tuttavat 45-aastast meest. Politsei pidas 32-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

3. juulil sai politsei teate, et Kilingi-Nõmmel lõi 34-aastane mees tuttavat 64-aastast meest. Politsei pidas 34-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus
3. juulil alustati menetlust selles, et samal päeval on Pärnus varastatud esialgsetel andmetel kahest garaažiboksist tööriistu ja auto varuosi. Esialgsetel andmetel on kahju 19300 eurot.