Politseis registreeritud sündmused

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja piirivalveametis 148 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks röövimine, 56 varavastast kuritegu, sh 33 vargust. Lähisuhtevägivallast teatati politseid 97 korral. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Tabati 79 alkoholijoobes sõidukijuhti. Piiril väljastati nädalavahetuse jooksul 11 sisenemiskeeldu, registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning riigist saadeti välja kolm inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
17. juunil teatati, et Mustamäe Sõpruse puiestee poes lõi seni tuvastamata inimene 33-aastast meest.

18. juunil teatati, et Mustamäe Sõpruse puiestee korteris lõi 40-aastane mees oma elukaaslast, 26-aastast naist.

18. juunil teatati, et Lasnamäe Raadiku tänaval lõi 19-aastane mees 41-aastast meest.

18. juunil teatati, et Kristiine Sõpruse puiestee korteris lõi 42-aastane mees 34-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. juunil teatati, et Lasnamäe Muhu tänava korteris lõi endine elukaaslane 46-aastast naist.

18. juunil teatati, et Kristiine Kotkapoja tänaval lõi 19-aastane mees 20-aastast naist.

19. juunil teatati, et kesklinna Vana-Viru tänaval lõi 19-aastane mees 29-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

19. juunil teatati, et Mustamäe E. Vilde teel lõi seni tuvastamata mees 29-aastast meest.

19. juunil teatati, et kesklinna Pärnu maantee tänaval lõid seni tuvastamata mehed 28-aastast meest.

19. juunil teatati, et kesklinna Aia tänaval lõid seni neli tuvastamata meest 43-aastast meest.

19. juunil teatati, et Kristiine Mustamäe teel lõi seni tuvastamata mees 45-aastast meest.

Röövimine
19. juunil teatati, et kesklinna Viru tänaval nõudis 38-aastane mees raha 51-aastast naiselt. Politsei pidas mehe kinni.

Vargused
17. juunil teatati, et kesklinna Suur-Karja tänava korterist varastati isiklikke esemeid. Kahju on 12 000 eurot.

17. juunil teatati, et Nõmme Pärnu maantee hoiupaigast varastati jalgratas. Kahju on 700 eurot.

Kelmus
17. juunil alustati menetlust selles, et 43-aastasele naisele saadeti sõnum, mille sisu oli, et tema pangakonto on blokeeritud. Naine vajutas sõnumis olevale lingile ja sisestas enda Smart-ID paroolid. Hiljem avastas, et tema kontolt on võetud 777 eurot.

17. juunil pöördus politsei poole 49-aastane naine, kellele helistas väidetav Google assistent ning teavitas konto häkkimisest. Probleemide lahendamiseks pidi kannatanu alla laadima AnyDesk programmi, sisenema enda pangakontole ja sisestama Mobiil-ID koodid. Kelmusega tekitatud kahju on 5900 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
17. juunil sai politsei väljakutse Viimsi valda, kus 32-aastane mees lõi enda elukaaslast, 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

17. juunil teatati, et Kose vallas lõi alkoholijoobes 47-aastane mees 17-aastast noormeest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

18. juunil teatati, et Rummu alevikus lõi seni tuvastamata mees 19-aastast meest.

19. juunil teatati, et Rummu alevikus lõi 27-aastane mees 25-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

19. juunil teatati, et Kuusalu vallas lõi 42-aastane mees 40-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

19. juunil teatati, et Rae vallas lõi 55-aastane mees 50-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Omavoliline sissetung
16. juunil murti Tartus Anne tänaval sisse korterisse. Täpne kahju ja juhtunu üksikasjad selgitatakse käimasoleva kriminaalmenetluse raames.

Valgamaa

Vargus
10. juuni hommikul avastati, et Valgas Vabaduse tänava rattahoidlast on varastatud punast värvi retro jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

Piiriturvalisus
19. juunil tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine Moldova kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi.

18. juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni ja ühel Ukraina kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi.

18. juunil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse siseneval suunal Jeep maasturit ning avastasid selle kindalaekast teleskoopnuia, mis on tsiviilkäibes keelatud. Juht keelatud esemega anti menetlustoiminguteks üle maksu- ja tolliametnikele.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
18. juuni hommikul lõi Narvas Partisani tänaval korteris 29-aastane naine talle tuttavat meest kääridega. Mees sai esmaabi, juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

18. juuni öösel leidis Alutaguse vallas Pihlaka teel aset konflikt kolme mehe vahel, mis päädis sellega, et üks meestest lasi teistele gaasi näkku. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

19. juuni õhtul lõi 40-aastane mees Sillamäel Sõtke paisjärve ääres 39-aastast meest, kes sai viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

19. juuni õhtul sai politsei teate, et Narvas Partisani tänaval maja juures lõi 41-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

19. juuni õhtul tekkis Narvas Külvi tänaval eramus konflikt, mille käigus lõi 36-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

19. juuni õhtul sai politsei teate, et Narvas Uusküla tänaval korteris lõi 65-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

19. juuni öösel tekkis Jõhvis Sompa tänaval baari ees meeste vahel kaklus, mida kutsuti lahendama politsei. Juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Vargused
17. juunil avastati, et Sillamäel Tööstuse tänaval parkinud veoautost on varastatud kütust. Kahju on 958 eurot.

19. juunil varastati Kohtla-Järvel Jõhvi maanteel korterist avatud akna kaudu mobiiltelefon Nokia. Kahju on 495 eurot.

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
19. juuni õhtul lõi ja tõukas 43-aastane mees Tapa vallas eramu hoovis oma elukaaslast, kes kukkus ja sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus
19. juuni õhtul kontrollisid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis riiki sisenemisel sõidukit ja selle roolis olnud Ukraina kodanikku. Piirivalvurid selgitasid, et mehe juhiluba oli võltsitud. Juhiluba võeti mehelt ära ning tema kinnipidamine asendati 300-eurose asendustrahviga riigi tuludesse. Sõiduk paigutati piiripunkti parklasse hoiule, kuni sellele saab järele tulla juhtimisõigust omav autojuht.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised
18. juunil teatati, et Haapsalus lõi 60-aastane mees elumajas enda abikaasat, 53-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

19. juunil sai politsei teate, et Haapsalus lõi 28-aastane mees elumajas enda elukaaslast, 26-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
17. juunil teatati, et Pärnus tegi 44-aastane naine avalikus kohas haiget 58-aastasele tuttavale naisele.

19. juunil teatati, et Sauga alevikus lõi keskealine mees elumajas enda elukaaslast, keskealist naist. Saaremaa

Vargus
17. juunil alustati menetlust selles, et täpselt tuvastamata ajal on Tirbi külas varastatud kinnistult lattpiire. Esialgsetel andmetel on kahju 5000 eurot.