Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 77 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 46 varavastast kuritegu kokku, sh 32 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 27.
Piiril väljastati 22 sisenemiskeeldu, piirieeskirja rikkumisi oli üks, riigist väljasaadetuid kaks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
11. augustil teatati, et Mustamäel Keskuse tänaval toimus konflikt 24-aastase mehe ja 22-aastase naise vahel, mille käigus sai naine kehavigastusi.

11. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel toimus konflikt 20-aastase mehe ja 55-aastase mehe vahel. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Vargused
11. augustil alustati menetlust selles, et Lasnamäel Betooni tänaval on sõidukitest varastatud kütust. Kahju on üle 3400 euro.

11. augustil alustati menetlust selles, et Kesklinnas Tehnika tänaval varastati sülearvutikott isiklike asjadega. Kahju on üle 2000 euro.

11. augustil alustati menetlust selles, et Kesklinnas Sadama tänaval varastati mobiiltelefon iPhone. Kahju on 1300 eurot.

10. augustil alustati menetlust selles, et 29-aastane mees varastas Kesklinnas Liivalaia tänaval asuvast kauplusest erinevat kaupa kogusummas üle 1000 euro.

Kelmus
10. augustil alustati menetlust selles, et kannatanu ID-kaardi ja PIN-koodidega võeti tema nimele laenusid kogusummas 7500 eurot.

Arvutisüsteemile ebaseaduslikult juurdepääsu hankimine ja arvutiandmetesse sekkumine
11. augustil alustati menetlust selles, et eraisiku Instagrami kontole siseneti ebaseaduslikult ja muudeti seal andmeid.

11. augustil alustati menetlust selles, et mittetulundusühingu Instagrami kontole siseneti ebaseaduslikult ja muudeti seal andmeid.

Harjumaa

Omastamine
11. augustil alustati menetlust selles, et Kose vallas Kose alevikus omastati erinevaid tööriistu kogusummas üle 2700 euro.

Arvutikelmus
11. augustil alustati menetlust selles, et kaotatud pangakaardiga on tehtud tehinguid summas 1000 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
11. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvas korteris lõi 69-aastane mees 53-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
11. augustil teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel asuva maja keldrist varastati kaks jalgratast ja rehvid. Kahju on 1031 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

11. augustil koostati Narva-I piiripunktis 21 riiki sisenemiskeeldu. Neist 13 koostati Ukraina kodanikele, üks Dominikaani Vabariigi ja Valgevene kodanikule ning kuus Venemaa Föderatsiooni kodanikele.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus
7. augustil avastati, et Tartus Marta tänava õuelt on varastatud punast värvi lukustamata jalgratas KHS. Kahju on 350 eurot.

Piiriturvalisus
10. augustil koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus Ghana Vabariigi kodanikule, kes on viibinud Eestis Vabariigis 67 päeva seadusliku aluseta. Isikule kohaldati sissesõidukeeld üheks kuuks.

10. augustil koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus Valgevene kodanikule, kes on viibinud Eesti Vabariigis seadusliku aluseta ühe päeva. Isikule kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks ja kuueks kuuks.

LÄÄNE PREFEKTUUR
Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
11. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et 10. augustil lasi 40-aastane mees Pärnus Rüütli tänaval meelelahutuskohas 34-aastast meest pipragaasiga.

11. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et 10. augustil tungis Pärnu linnas toidukoha hoovis 29-aastane naine kallale 19-aastasele naisele.

Kelmus
11. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et ettevõte tellis veebilehe kaudu ligi 25 000 liitrit päevalilleõli, tasudes selle eest kokku ligi 17 600 eurot, kuid tellitud kaupa ei ole ettevõtte kätte saanud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.