Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 86 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 54 varavastast kuritegu, sh 38 vargust (eluruumidest neli, sõidukitest kolm). Lähisuhtevägivalla teateid oli 45.

Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kuus inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 12. Piiril väljastati 13 sisenemiskeeldu, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi registreeriti üks, samuti saadeti üks isik Eestist välja.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
25. juulil teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris lõi 28-aastane naine oma endist elukaaslast, 32-aastast meest. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

25. juulil teatati, et Kristiines Kotka tänaval korteris ründas 29-aastane mees 44-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

25. juulil teatati, et Pirital Arnika teel toimus konflikt kahe 67-aastase naise vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus
25. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval keldriboksist varastati jalgratas, karp, milles oli akutrell ja erinevaid ehituseks vajalikke esemeid koguväärtuses umbes 800 eurot.

Harjumaa

Vargus
25. juulil teatati, et Harku vallas on sisse murtud ehitussoojakusse ja varasatatud erinevaid tööriistu. Kahju umbes 2000 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
25. juuli õhtul ründasid kolm seni tuvastamata meest Tartus Sõpruse puiesteel tänavanurgal 21-aastast meest, kes sai viga. Politsei saabudes olid lööjad lahkunud, nende isikuid tuvastatakse kriminaalmenetluses.

Vargused
Politsei sai teate, et viimaste kuude vältel on Tartus Uuel tänaval sisse murtud rattakuuri ja varastatud jalgratas Romet Rambler. Kahju on 300 eurot.

25. juulil sai politsei teate, et Tartus Puiestee tänaval on sisse murtud kuuri ja varastatud punane Trek jalgratas. Kahju on 350 eurot.

Omavoliline sissetung
Politsei sai teate, et 22. juuli tungis seni tuvastamata isik Tartus Salme tänaval akna avamise teel korterisse ja varastas rahakotist 70 eurot.

Arvutikelmus
Politsei sai teate, et juunis varastati ühe tartlase rahakoti vahelt ID-kaart koos PIN-koodidega, misjärel sulges ta järgmisel päeval oma ID-kaardi. Ometi oli varas jõudnud selle päevaga juba võtta ID-kaardiga laenu, mille maksmist inkassofirma kaardiomanikult nüüd tagasi küsib. Kahju on 1335 eurot.

Piiriturvalisus

25. juulil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa kodanikku, kes oli Schengeni riikide territooriumil viibinud ebaseaduslikult 179 päeva, neist ühe päeva Eestis. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni alale üheks aastaks ja kuueks kuuks. Ta suunati Venemaale.

25. juulil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Kambja vallas kolme ettevõtte töötajaid selgitamaks, kas värvatud välismaalased viibivad ja töötavad riigis seaduslikult. Ühtki rikkumist ei tuvastatud.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargus
25. juulil avastati, et Kohtla-Järvel Mõisa teel maja juurde pargitud auto aken on lõhutud ja sõidukist on varastatud tööriistu. Esialgne kahju on 3000 eurot.

Piiriturvalisus
25. juulil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kuuel Venemaa, kahel Ukraina, kahel Moldova ja ühel Kasahstani kodanikul, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isikud suunati tagasi Venemaale.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
25. juulil alustati menetlust selles, et ajavahemikul 23. juuli kuni 24. juuli varastati Pärnust parkimisautomaat väärtusega ligikaudu 3000 eurot ning parkimisautomaadi kassa väärtuses ligikaudu 1000 eurot.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
25. juulil sai politsei teate, et Saaremaal lõi 52-aastane naine enda elukaaslast, 54-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.