Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 84 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 55 varavastast kuritegu, sh 35 vargust. Registreeriti kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai kannatada neli inimest. Juhtimiselt kõrvaldati kaks alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 57 Ukraina kodanikku, kellest 24 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
18. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Vasara tänaval lõid seni tuvastamata inimesed 45-aastast meest.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Arvutikelmus
18. mail pöördus politseisse 46-aastane mees, kes sai Omnivalt kirja, et paki eest tuleb tasuda tollimaks summas 2,99 eurot. Kirjaga oli kaasas link, mille mees avas ning mis suunas ta makseleheküljele. Makset tehes ei pannud mees tähele, et summa oli muutunud ja kaotas kelmusega 849 eurot.

Kelmus
18. mail sai politsei teate 35-aastaselt mehelt, kes oli aiatooli ostes langenud kelmuse ohvriks. Müüja saatis mehele võltsitud DPD lingi, mille ta avas ja kuhu mees sisestas oma pangaandmed ning paroolid. Kelmusega kaotas mees 641 eurot.

Omavoliline sissetung
18. mail teatati politseile, et Elva vallas on sisse murtud majja ja talli, kust on varastatud erinevaid esemeid. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
18. mail kontrolliti Koidula piiripunkti saabunud Läti numbrimärgiga veokit, mille täiendavas kontrollis avastasid maksu- ja tolliametnikud masinasse peidetuna 1800 Valgevene maksumärkidega salasigaretti. Kontrolli käigus tunnistas juht üles, et masinasse on peidetud veel sigarette. Kokku avastati raskeveokist kokku 3880 deklareerimata sigarette. Maksu- ja tolliamet pidas salakauba kinni ning juhtumiga tegeleb edasi maksu- ja tolliamet.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
16. mail sai politsei teate, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris löödi 45-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

18. mail teatati politseile, et Jõhvi vallas Sompa külas lõi 63-aastane mees konflikti käigus terava esemega 54-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni. Kiirabi toimetas kannatanu tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

19. mail teatati politseile, et Ahtmes Sõpruse tänaval lõi 38-aastane mees enda endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
18. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljal Venemaa ja Moldova ning kolmel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
18. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 17. mail lõid seni tuvastamata isikud Haapsalus eramus 46-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Vargus
18. mai päeval anti politseile teada, et Pärnus varastati kooli territooriumilt kott koos tennisevarustusega. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt üle 900 euro.

Saaremaa

Kelmus
18. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et mai alguses soovis 42-aastane saarlane osta internetis müüdavat traktorit ning kandis traktori ostuks välismaise müüja kontole raha. Traktorit pole ostja tänini saanud ega ole ka saanud makstud raha tagasi. Tekitatud varaline kahju on ligemale 7300 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.