Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti politsei- ja piirivalveametis 70 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 42 varavastast kuritegu, sh 26 vargust. Registreeriti seitse inimkannatanutega liiklusõnnetust, neist kaks juhtusid tõukeratastega. Juhtimiselt kõrvaldati seitse alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 63 Ukraina kodanikku, kellest 36 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
11. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval korteris lõi 42-aastane alkoholijoobes mees oma elukaaslast. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus
11. mail teatati, et Lasnamäel Tähesaju tee kauplusest varastati jalgratas, millega mindi proovisõidule. Esialgne kahju 2899 eurot.

Kelmus
11. mail alustati menetlust juhtumis, kus Kesklinnas elav 65-aastane naine sai sms-i tekstiga „Teie tellimus on ootele pandud puuduva majanumbri tottu. Palun varskendage oma tellimuse teavet.“ Naine läks sõnumis olnud lingile, kus ta pidi kulleri teenuse eest maksma 5€. Naine üritas makse internetipanga kaudu sooritada, aga makse ei läinud läbi. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on edasi kantud 1556 eurot.


Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
11. mail teatati kaklusest Rae vallas, milles sai viga 39-aastane mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.
Piiriturvalisus
11. mail viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1986. aastal sündinud Filipiini Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibib alates 9. märtsist Schengeni alal ja Eestis ebaseaduslikult. Õigusrikkujale määrati kiirmenetluse otsusega rahatrahv 400 eurot. Koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati üheks aastaks Schengeni sissesõidukeeld.

11. mail koostas Põhja prefektuuri ametnik lahkumisettekirjutuse seitsme päeva jooksul 1975. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta kuus päeva. Mehele määrati üheks kuuks sissesõidukeeld Schengenisse.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus
11. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Vaksali tänavalt on rattahoidjast varastatud jalgratas Trek Martin 5. Vargusega tekitatud kahju on 265 eurot.

Kelmused
Politseisse pöördus 39-aastane naine, kes soovis osta Facebook Marketplace’ist pannkoogimasinat, aga langes kelmuse ohvriks. Naine maksis aprillikuus toote eest, aga ei ole enam müüjaga ühendust saanud ning masin pole samuti temani jõudnud.

Politsei sai teate 34-aastaselt naiselt, kes oli Facebooki grupi kaudu soovinud tellida brändirõivaid. Naine tasus riiete eest ja jäi kaupa ootama. Hiljem selgus, et nii tema kui ka teised, kes samale müüjale oma tellimuse andsid pole riideid kätte saanud. Tellimust vahendanud inimene enam sõnumitele ei vasta. Kelmusega tekitatud kahju on 114 eurot.

Viljandimaa

Vargus
11. mail sai politsei teate, et Viljandi linnas Vaksali tänavalt on varastatud rattahoidikust jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

Võrumaa

Vargus
11. mail teatati politseile, et Võõpsu külas on lukustamata kuurist varastatud DeWalti saepink. Vargusega tekitatud kahju on 699 eurot.

Vägivald võimuesindaja vastu
11. mail sai politsei teate, et Võru linnas Vabaduse tänaval ähvardas alkoholijoobes mees kriminaalhooldusametnikku.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
11. mail teatati politseile, et Narvas Võidu prospektil löödi 35-aastast meest. Mees toimetati haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

12. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Aia tänaval lõid kaks seni tuvastamata meest 37-aastast ja 35-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus
5. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja allee tänaval asuvast korterist varastati tahvelarvuti ning pangakaart. Vargusega tekitatud kahju on 260 eurot.

Piiriturvalisus
11. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljal Venemaa ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Ähvardamine
11. mail sai politsei teate, et Hiiumaal võttis 57-aastane mees asutuse ruumides 38-aastase naise, 29-aastase naise ja 33-aastase mehega vestlemise ajal välja õhkrelva ja vehkis sellega. Politsei reageeris sündmusele ja pidas mõned minutid hiljem 57-aastase mehe ähvardamises kahtlustatavana kinni, viis mehe politseijaoskonda ning võttis relva hoiule. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Kelmus
10. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et aprilli keskpaigas võttis tundmatu naine telefonitsi ühendust Pärnumaal elava naisega, tutvustas end pangatöötajana ja ütles, et naise kontole on laekunud väikelaen. Helistaja pakkus naisele välja, et aitab tal asjad korda ajada ja raha tagasi kanda, et laenulepingust taganeda. Vastavalt helistaja antud juhistele laadis naine alla Telegram rakenduse ja kinnitas Smart-ID kasutades korduvalt ülekandeid. Hiljem selgus, et naise kontole on laekunud erinevatelt firmadelt laenud, mida ta ei olnud taotlenud ja mis olid edasi kantud teistele kontodele. Kelmusega tekitati varalist kahju ligi 11 250 eurot.

Vargus
11. mail sai politsei teate, et Kilingi-Nõmmes Kase tänaval lõhuti kõrvalhoone tabalukk ja varastati mootorsaag ja kaks võsalõikurit. Varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju on ligi 2000 eurot.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
10. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 9. mail lõi Kuressaares Kauba tänaval 36-aastane 20-aastast meest, kes sai viga.

Asja rikkumine ja hävitamine
11. mail sai politsei teate, et Saaremaal Kõljala külas on sisse murtud mõisahoonesse ja lõhutud hoone mööblit, tehnikat, aknaklaase ja teisi asju. Täpsemad asjaolud ja tekitatud kahju on selgitamisel.


Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.