Politseis registreeritud sündmused

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 82 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 38 varavastast kuritegu, sh 27 vargust (eluruumides üks, sõidukitest üks). Lähisuhtevägivalla teateid oli 33. Registreeriti kuus inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kuus inimest. Tabati 13 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati üheksa sisenemiskeeldu, tabati üks Eestis ebaseaduslikult viibija ja registreeriti üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
18. aprillil teatati, et Kristiines Kotka tänaval korteris ründas 30-aastane mees 33-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus
18. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval on keldriboksi tabalukk lõhutud ja varastatud sealt maastikujalgratas. Kahju 850 eurot.

Harjumaa

Kelmus
18. aprillil alustati menetlus juhtumis, kus Maardus elavale 54-aastasele naisele helistati väidetavalt Googlest, Swedbankist ja politseist ettekäändel, et tema e-posti ja internetipanka üritatakse sisse tundiga. Kontrolli eesmärgil ja kaitseprogrammi paigaldamiseks paluti naisel edastada isikukood, internetipanga kasutajatunnus ja kinnitada tehingud PIN-koodidega, mida naine ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on tehtud ülekanded kogusummas 4953 eurot.

Piiriturvalisus
17. aprillil möödus 1985. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik Tallinnas Maxima kaupluses kassarivist, jättes kauba eest maksmata. 18. aprillil tunnistas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik mehe viisa kehtetuks ja lõpetas ennetähtaegselt ta viisavaba viibimisaja ning lühendas seda ühekordselt. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
18. aprillil teatati, et Valgas Kesk tänaval korteris on terava esemega löödud 55-aastast meest. Meedikud viisid kannatanu haiglaravile. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 60-aastase mehe. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
Politsei sai teate, et 18. aprillil lõi 51-aastane mees Kohtla-Järvel Sinivoore tänava korteris oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

18. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla tee korteris lõid kaks meest ühise alkoholi tarvitamise käigus neile tuttavat 63-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Kelmus
Politseile teatati, et 18. aprillil helistas Narvas elavale 49-aastasele naisele tundmatu isik, kes tutvustas ennast Google esindajana ning palus avaldajal kelmide tegevuse avastamise ettekäändel paigaldada programmi AnyDesk, mida avaldaja ka tegi. Helistaja juhendamisel vormistas naine oma nimele laenu ja kandis raha Western Union kaudu Ukrainasse. Kahju on 3200 eurot.

Piiriturvalisus
18. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi piiripunkti saabunud 1974. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

18. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi piiripunkti saabunud kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

18. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1977. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

18. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1982. sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
18. aprillil teatati, et Paides siseneti täpselt tuvastamata ajal kinnistul asuvasse kõrvalhoonesse, kust varastati kaks muruniidukit, mullafrees ja käru. Esialgse info kohaselt on vargusega tekitatud kahju ligi 860 eurot.

Asja omavoliline kasutamine
18. aprillil sai politsei teate, et ajavahemikul 17. aprilli õhtu kuni 18. aprilli keskpäev on Paides Rüütli tänavalt omavoliliselt võetud pargitud sõiduauto Volkswagen. Sõiduk saadi kätte 18. aprillil kella kahe paiku Paides Aasa tänavalt. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargused
18. aprillil sai politsei teate, et Pärnus siseneti täpselt tuvastamata ajal elumajja, kust varastati tööriistu. Täpne kahju on selgitamisel.

18. aprillil teatati, et Pärnus siseneti 17. aprillil kauplusesse, kust varastati tööriistu, riideid ja muid asju. Täpne kahju on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.