Politseis registreeritud sündmused

Möödunud nädalalalõpul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 62 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 35 varavastast kuritegu kokku, sh 28 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 45.

Piiril väljastati 29 sisenemiskeeldu, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi tuvastati neli.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine
9. augustil teatati, et Kesklinnas Roseni tänaval toimus konflikt teineteisele tuttavate 36-aastase ja 29-aastase mehe vahel, mille käigus sai vanem kehavigastusi.

Vargused
9. augustil alustati menetlust selles, et Lasnamäel Sepise tänaval on ehitusobjektilt pikema aja jooksul varastatud erinevaid tööriistu. Kogukahju on üle 3800 euro.

9. augustil alustati menetlust selles, et Lasnamäel Punasel tänaval varastati meelelahutusasutusest mobiiltelefon ja isiklikke esemeid. Kahju on üle 1500 euro.

9. augustil teatati, et Lasnamäel Paneeli tänaval varastati kolm konditsioneeri. Kahju on 1000 eurot.

9. augustil alustati menetlust selles, et Lasnamäel J. Koorti tänaval varastati nädala jooksul parkivast sõidukist aknaklaasi lõhkumise teel erinevaid esemeid. Kahju on 1000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
9. augustil teatati, et Maardu linnas Avaral tänaval löödi 22-aastast naist ja tekitati talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.
Vargused
9. augustil teatati, et Harku vallas Türisalu külas varastati ehitusobjektilt erinevaid esemeid. Kahju on 1300 eurot.

9. augustil alustati menetlust selles, et Harku vallas Viti külas varastati kuurist muruniiduk ja kirved. Kahju on ligikaudu 500 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Omavoliline sissetung
9. augustil avastati, et Mustvee vallas Lohusuu alevikus on sisse murtud eramusse, kust esialgsel hinnangul varastati 700 eurot sularaha.

Tartumaa

Vargus
9. augusti hommikul avastati, et öö vältel on Tartus Vitamiini tänaval varastatud vähemalt viielt sõiduautolt katalüsaatorid. Juhtunu täpsemaid üksikasju ja teo toimepanijat selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
9. augustil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning avastati, et nad viibisid Schengeni riikides seadusliku aluseta kuus päeva, millest ühe päeva Eestis. Koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidukeelud kolmeks kuuks. Isikud lahkusid Venemaa Föderatsiooni.

Möödunud ööpäeval tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Ukraina kodanikul ja Koidula piiripunktis ühel Ukraina kodanikul. Isikute reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged, puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Isikud suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine
9. augustil teatati politseile, et Sõmerul Puiestee tänaval asuvas tanklas löödi 33-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ida-Virumaa

Ähvardamine
9. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval ähvardas 37-aastane mees 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
Politseile teatati 9. augustil, et Narvas Võidu prospektil asuvast ilusalongist varastati rahakott, seal olnud dokumentide ja sularahaga. Kahju summa on 520 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

9. augustil avastasid Narva-Jõesuu seirevaatlejad, et üks inimene on kaldast liiga kaugele ujunud ja otsustasid olukorda kontrollima minna. Piirivalvurid selgitasid kaldas liiga kaugele ujunud Eesti Vabariigi kodanikust mehele piiriveekogul kehtivaid reegleid ja talle määrati rahatrahv summas 100 eurot.

9. augustil tuvastati Narva-I piiripunktis Schengeni viisaeeskirjade rikkumine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Talle määrati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

9. augustil koostati Narva-I piiripunktis 19 riiki sisenemiskeeldu. Neist seitse koostati Ukraina kodanikele, üks Moldova ja Türgi kodanikule ning 10 Venemaa Föderatsiooni kodanikele.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine
8. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel lõi Kärdlas 39-aastane mees 38-aastast meest, kes sai viga.

Läänemaa

Kelmus
9. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmise aasta suvel tutvus Läänemaal elav naine suhtlusvõrgustikus inimesega, kellele andis laenu ja ostis temalt kunstiteoseid. Laenu ega ostetud asju ei ole naine siiani saanud. Tekitatud kahju on ligi 1100 eurot.

Pärnumaa

Vargused
9. augustil teatati politseile, et Pärnus Suur-Jõe tänaval murti sisse garaažiboksi, millest varastati tööriistu ja tehnikavahendeid. Tekitatud kahju on selgitamisel.

9. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et 8. augustil varastati Põhja-Pärnumaa vallas toidupoe letilt rahakott. Tekitatud kahju on ligi 400 eurot.

Saaremaa

Arvutikelmus
9. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel avastas Saaremaal elav naine, et tema telefoni on sisse häkitud, võõras isik kasutab tema sotsiaalmeediakontot ja tema pangakontolt on tehtud makseid. Tekitatud varaline kahju on ligi 650 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.