Viru ringkonnaprokuratuur esitas mehele ja naisele süüdistuse mõrvas

Tänaseks on lõpetatud tõendite kogumine eelmise aasta novembris Ida-Virumaal toime pandud tapmise kohta ning prokuratuur on koostanud ja kohtusse saatnud süüdistusakti kolme inimese suhtes, kellest kahte süüdistatakse mõrvas.

Aivo Vološinit ja Inge Pullatit süüdistatakse omakasu ajendil toime pandud tapmises ehk mõrvas. Süüdistuse järgi tapsid nad 02.11.2021 nendega sugulussidemetes olnud naisterahva eesmärgiga saada endale temale kuuluv kinnisvara. Kogutud tõendite järgi oli tegemist põhjalikult läbi mõeldud tegevusega – juba varasemalt oli välja selgitatud see, mis ajal kannatanu elukaaslane oli kodust ära ning ka see, kas kannatanu kodu juures on valveseadmeid, mis võimaldaks hiljem kurjategijaid tabada.

Samuti oli süüdistatavatel eelnevalt omavahel ära jaotatud tegevused – ajal kui A. Vološin kannatanu tappis, pidas I. Pullat õues valvet. Pärast kuritegu otsiti kannatanu elukoht läbi ning võeti sealt kaasa erinevaid väiksema väärtusega esemeid, samuti kannatanu pangakaart ja selle PIN kood.

Kuivõrd A. Vološin ja I. Pullat proovisid pangakaarti kasutada ka kannatanu arvelt raha välja võtmiseks, on neile esitatud süüdistus ka andmete ebaseadusliku kasutamisega varalise kahju tekitamise katses.

Järgmisel päeval pärast kannatanu tapmist panid A. Vološin ja I. Pullat kannatanu surnukeha autosse ning viisid surnukeha sündmuskohalt ära esmalt nende elukohta ja päev hiljem Põhja-Pärnumaa valda, kus asetasid surnukeha tee äärde ning katsid selle koormakattega.

Paari päeva pärast naasid A. Vološin ja I. Pullat koos Andres Pullatiga surnukeha juurde ning järgnevate päevade jooksul liigutasid nad süüdistuse järgi kannatanu surnukeha esmalt järgmisesse peidukohta ning seejärel ühele Põhja-Sakala vallas olevale kinnistule, kust surnukeha lõpuks leiti. Seetõttu süüdistab Viru ringkonnaprokuratuur kõiki kolme surnukeha rüvetamises.

Kriminaalmenetlust juhtinud ringkonnaprokurör Liina Pikma selgitas, et tegemist on viimaste aastate ühe raskeima Virumaal toime pandud tapmisega kuriteo toimepanemise motiivi poolest. „Õnneks on niivõrd rasked isikuvastased kuriteod Eestis jäänud aasta-aastalt vähemaks, toime pandud tapmiste põhjus on enamasti tuttavate vahel alkoholitarbimise käigus puhkenud tüli. Sedavõrd šokeerivam on konkreetne juhtum – süüdistuse järgi oli tapmine eelnevalt planeeritud ja põhjalikult läbi mõeldud,“ selgitas prokurör Pikma.

Kriminaalmenetluse viis läbi Ida Prefektuur ja seda juhtis Viru Ringkonnaprokuratuur.